Ρεύμα: Διάγγελμα (πάλι) Μητσοτάκη μετά την οργή των πολιτών κι αφού 9 μήνες επέτρεπε την αισχροκέρδεια

Η οργή και η απελπισία των πολιτών που βλέπουν μέρα με τη μέρα να εξαθλιώνονται, οδήγησε την κυβέρνηση σε εσπευσμένη ανακοίνωση μέτρων για τους θηριώδεις λογαριασμούς ρεύματος που πνίγουν νοικοκυριά και επαγγελματίες, ξεχνώντας το αφήγημα της έλλειψης λεφτόδεντρων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνήθη επικοινωνιακή τακτική του Μαξίμου θα εμφανιστεί πρώτος και μόνος σήμερα το απόγευμα στις 7 για να ανακοινώσει μέτρα μείωσης των δυσθεώρητων τιμών ενέργειας. Μια ημέρα μετά, την Παρασκευή, θα εμφανιστούν και οι αρμόδιοι υπουργοί για να εξειδικεύσουν τα μέτρα.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές διαρροές αναμένεται να ανακοινωθούν παρεμβάσεις στη χονδρική και στη λιανική τιμή του ρεύματος. Στη λιανική τιμή αναμένεται να ανακοινωθεί μικρή ποσοστιαία προσαύξηση στην επιδότηση για τον Μάιο και τον Ιούνιο για καταναλώσεις έως 300 κιλοβάτ.

Από το Μαξίμου έχει διαρρεύσει, επίσης, ότι θα δοθούν αναδρομικές επιδοτήσεις για τους τελευταίους έξι μήνες σε καταναλώσεις άνω των 300 κιλοβατωρών που αφορούν πρώτη κατοικία, με εισοδηματικά κριτήρια.

Παράλληλα αναμένεται να ανακοινωθεί και κάποιο είδους πλαφόν στη χονδρεμπορική αγορά από τον Ιούλιο και μετά ενώ ερώτημα παραμένει εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει στροφή 180 μοιρών και θα ανακοινώσει και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής κάτω από την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ και των πρωτοβουλιών που έχει πάρει με την τροπολογία που προβλέπει να μην κόβεται το ρεύμα στους καταναλωτές εξαιτίας της ληστρικής ρήτρας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί