Δήμος Μαλεβιζίου: Τελευταία προθεσμία για τον καθαρισμό οικοπέδων 

Μέχρι τις 10 Μαΐου θα πρέπει οι ιδιοκτήτες ακινήτων να προχωρήσουν στην αποψίλωση τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα επιβαρυνθούν με πρόστιμο αλλά και με το κόστος καθαρισμού. 

Η απόφαση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, (ΦΕΚ 1301/Β/18-03-2022), προβλέπει πως οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών   και   σε   απόσταση  μέχρι   100   μέτρων  από   τα   όρια   τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση   τους,   καθώς   και   την   απομάκρυνση   τυχόν   άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή  εκρήξιμων υλικών ή  αντικειμένων. 

Με βάση την απόφαση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης ο καθαρισμός θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι 10 Μαΐου. Σε διαφορετική, ο Δήμος επεμβαίνει αυτεπάγγελτα επιβάλλοντας όμως πρόστιμο και το κόστος καθαρισμού στους ιδιοκτήτες. 

Παρακαλούνται όσοι πολίτες έχουν εντοπίσει οικόπεδα που θα πρέπει να καθαριστούν να επικοινωνούν με τη Γραμμή Δημότη του Δήμου Μαλεβιζίου στο τηλέφωνο 15330.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί