Λίστα… Λαμπρινού στα μέσα του Ηρακλείου;

Ας το θέσουμε ξεκάθαρα: υπάρχουν μέσα του Ηρακλείου έναντι των οποίων ο δήμος της πόλης εφαρμόζει μια διαφορετική, προνομιακή, πολιτική σε σχέση με τα άλλα τα “αντιπαθητικά”; Ξέρω καλά ότι αυτό ίσχυσε τα τελευταία χρόνια της προηγούμενης δημοτικής αρχής Κουράκη. Και το Candia το βίωσε.

Φαίνεται όμως ότι πλέον υπάρχει κάτι ανάλογο, με τη δημοτική αρχή Λαμπρινού.

Τι εννοώ; Υπάρχουν μέσα που προβάλλουν τις δραστηριότητες του δήμου, πολιτικές, κοινωνικές ή πολιτιστικές, με βάση τις ανακοινώσεις ή το ρεπορτάζ.

Υπάρχουν και άλλα όμως που πληρώνονται να κάνουν το ίδιο;

Φαίνεται ότι υπάρχουν. Για εκδηλώσεις και δημοτικές δραστηριότητες, τις οποίες προβάλλουν έναντι αμοιβής!

Για παράδειγμα, το banner εμφανίστηκε σε μερικά μόνο μέσα.

Και δεν είναι η μοναδική περίπτωση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μας απασχολεί κάτι ανάλογο.

Θυμάμαι, για παράδειγμα, όταν ο δήμος Ηρακλείου εφάρμοζε μια πολιτική διακρίσεων στα τοπικά μέσα με ένα πολύ λεπτό στοιχείο: να δεχτούν να προβάλλουν διαφήμιση της Λότζια, αφού πρώτα υπογράψουν οι εκπρόσωποί τους υπεύθυνη δήλωση ότι… δεν είναι μέλη κάποιας συμμορίας ή εγκληματικής ομάδας! Κάποιοι υπέγραψαν. Κάποιοι αρνήθηκαν να γίνουν “δηλωσίες” για να πάρουν μια διαφήμιση, που την είχαν φυσικά ανάγκη.

Ή που ζητούσαν τέτοια “χαρτούρα” μέσα σε ελάχιστες ώρες (με ασφυκτικές δηλαδή προθεσμίες), που ήταν σα να απέκλειαν σκόπιμα κάποια μέσα που δεν έχουν υπηρεσίες και στρατιές εργαζομένων να τρέχουν και να χτυπούν δημοτικές πόρτες, από το πρωτόκολλο μέχρι το γραφείο του τάδε δημοτικού παράγοντα.

Με τον τρόπο αυτό τα περισσότερα μέσα αποκλείονταν.

Τόσο καλά τα πράγματα με το δήμο…

Ελπίζω να μην είμαστε μπροστά σε μια νέα υπόθεση “λίστας Πέτσα” στο Ηράκλειο. Για… “λίστα Λαμπρινού”, θα πρόκειται στην περίπτωση αυτή…

Candiot

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί