Ζακ Κωστόπουλος: 10 χρόνια φυλακή για τον μεσίτη – Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο κοσμηματοπώλης

Η μέγιστη ποινή που προβλέπεται από τον ποινικό κώδικα αποφασίστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης καταδικάστηκαν σε 10ετη κάθειρξη.

Ωστόσο στη φυλακή θα οδηγηθεί μόνο ο μεσίτης καθώς ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου θα εκτίσει ποινή κατ΄οίκον λόγω του ότι είναι ηλικίας 77 χρόνων.

Λίγο νωρίτερα το δικαστήριο έκρινε ένοχους κατά πλειοψηφία (με 5 προς 2) τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία, με δύο ενόρκους, που ζήτησαν καταδίκη για βαριά σκοπούμενη βλάβη, να μειοψηφούν. Έτσι, εντέλει απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Δείτε: Δίκη για τον θάνατο του Ζακ: Ένοχοι για κακούργημα ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης  – Αθώοι οι αστυνομικοί 

Την ίδια ώρα η έδρα συμφώνησε με την εισαγγελική πρόταση και αθώωσε τους τέσσερις αστυνομικούς για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3) καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως θα πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ένταση επικράτησε στην αίθουσα μετά το άκουσμα της αθώωσης των τεσσάρων αστυνομικών.

Δείτε: Ένταση στη δίκη για τον θάνατο του Ζακ – Αστυνομικοί έσπρωξαν την Μ. Φύσσα και τη δικηγόρο της οικογένειας (Βίντεο)

«Ντροπή! Αίσχος!» φώναξε το κοινό μετά το άκουσμα της απόφασης, με τους αστυνομικούς που αθωώθηκαν να προκαλούν με τη στάση τους. Μάλιστα οι δυνάμεις τις αστυνομίας έσπρωξαν στο διάδρομο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, τη δικηγόρο της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρούσου, αλλά και την Μάγδα Φύσσα.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Ζακ Κωστόπουλος: 10 χρόνια φυλακή για τον μεσίτη – Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο κοσμηματοπώλης”

  1. και πού Θεός...

    Η θρασειδειλία της κοινωνίας μας θα εξακολουθήσει να αναζητά εύκολα θύματα…
    Και θα βρίσκονται δικαστές και εισαγγελείς να τους αθωώνουν ή να τους ρίχνουν στα μαλακά… Αν ποτέ φτάσει η υπόθεση στα δικαστήρια π.χ. σε περίπτωση που το θύμα φονευθεί κανονικά.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί