Δίκη για τον θάνατο του Ζακ: Ένοχοι για κακούργημα ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης  – Αθώοι οι αστυνομικοί 

Ένοχους για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον 77χρονο ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλαδστωνος Σπ. Δημόπουλο και τον 59χρονο μεσίτη Αθ. Χορταριά, κατά πλειοψηφία (5-2). Δυο ένορκοι είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστούν για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Παράλληλα, απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση. Την ίδια ώρα η έδρα συντασσόμενη με την εισαγγελική πρόταση αθώωσε τους τέσσερις αστυνομικούς που συνέβαλαν με τα χτυπήματα τους στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου στης 21 Σεπτεμβρίου του 2018.

Αναφορικά με τους τέσσερις αστυνομικούς το δικαστήριο τους κήρυξε αθώους για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3) καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως θα πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ένταση στην αίθουσα

Στο δικαστήριο δημιουργήθηκε ένταση τόσο μέσα στην αίθουσα όσο και έξω από αυτή, μετά το άκουσμα της αθώωσης των τεσσάρων αστυνομικών, με τον συνδικαλιστή των αστυνομικών Στράτο Μαυροειδάκο να επιτίθεται φραστικά στην Μάγδα Φύσσα, η οποία βρέθηκε στη δικαστική αίθουσα θέλοντας να δηλώσει την αλληλεγγύη της στην οικογένεια του αδικοχαμένου Ζακ Κωστόπουλου, και αντέδρασε έντονα μόλις ακούστηκε η απόφαση, φωνάζοντας μαζί με άλλους παρευρισκομένους, «ντροπή».

Η προκλητικότητα από την πλευρά των αθωωμένων αστυνομικών και των συνάδελφων τους οδήγησε σε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης, με δυνάμεις τις αστυνομίας να σπρώχνουν, στο διάδρομο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, τη δικηγόρο της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρούσου, αλλά και την Μάγδα Φύσσα.

Στην αίθουσα βρέθηκαν ο αδελφός, ο πατέρας και η γιαγιά του Ζακ Κωστόπουλου.

Σημειώνεται πως σήμερα Τρίτη τελείωσαν οι αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, ωστόσο το δικαστήριο αντί να διακόψει για άλλη ημέρα ανακοίνωσε πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι στην αντιφατική του πρόταση ο Εισαγγελέας Σ. Μπουγιουκος είχε προτείνει την ενοχή του 77χρονου κοσμηματοπώλη και του ο 59χρονου μεσίτη, για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία και από κοινού, ενώ αντίθετα πρότεινε την απαλλαγή των τεσσάρων αστυνομικών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί