ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ηρακλείου: Κατάθεση στεφάνου από τη ΝΕ και τους βουλευτές για την Εργατική Πρωτομαγιά

Κατάθεση στεφάνου απ’ τη ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και τους τρεις βουλευτές, Σωκράτη Βαρδάκη, Νίκο Ηγουμενίδη, Χάρη Μαμουλάκη, για την Εργατική Πρωτομαγιά. Μέρα μνήμης, τιμής, αγώνων.

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που στέκονται, δέντρο και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα, άτομα που στέκονται, αυτοκίνητο και δρόμος

Μήνυμα Σωκράτη Βαρδάκη μετά την κατάθεση στεφάνου στο ΕΚΗ

«Τιμάμε σήμερα τους νεκρούς του εργατικού κινήματος, καταθέτοντας στεφάνι, τιμούμε τη μνήμη του Στρατή Περγαλίδη, των αδελφών Χατζηγεωργίου, του Ναπολέωντα Σκουκατζίδη.

Σήμερα ενώνουμε όλοι τις φωνές μας, για εργασία με αξιοπρεπείς όρους, με ασφάλεια, με δικαιώματα. 

Στον πόλεμο που κήρυξε η κυβέρνηση απέναντι στους εργαζομένους και το σύνολο της κοινωνίας θα είμαστε όλοι παρόντες, μέχρι την τελική νίκη.»

Νίκος Ηγουμενίδης: Κανένας εργαζόμενος μόνος του απέναντι στον αντεργατικό οδοστρωτήρα Μητσοτάκη

Στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου για την Εργατική Πρωτομαγιά, μαζί με την Νομαρχιακή και τους βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συμμετείχε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης. Ο βουλευτής κατέθεσε στεφάνι με το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προχώρησε και στην ακόλουθη δήλωση:

«Με οδηγό την Εργατική Πρωτομαγιά στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα ενάντια σε όλα τα αντεργατικά σχέδια και νομοθετήματα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το πλειοψηφικό ρεύμα της κοινωνίας και οι μαχόμενες κοινωνικές δυνάμεις υψώνουν τη φωνή τους και βρίσκονται ακόμη πιο κοντά σήμερα στο στόχο να γκρεμιστεί όλο το αντεργατικό οικοδόμημα του κ. Μητσοτάκη.

Έχει σημασία να τονίσουμε σήμερα ότι δεν θα πρέπει να αφεθεί – και δεν αφήσουμε – κανέναν εργαζόμενο μόνο του απέναντι στον αντεργατικό οδοστρωτήρα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Θα αγωνιστούμε και θα επαναφέρουμε την καθιέρωση του 8ωρου, το δικαίωμα της απεργίας και της συνδικαλιστικής ελευθερίας – όσα δηλαδή έβαλε στο στόχαστρο της η Κυβέρνηση.

Θα παλέψουμε με ενότητα και αλληλεγγύη για το δικαίωμα σε εργασία με αξιοπρεπή αμοιβή, με διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζόμενων. Για να μη μείνει κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα. Για το δικαίωμα στην προσωπική και οικογενειακή ζωή. Για ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας, για ισχυρό  κοινωνικό κράτος. Για περισσότερη δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη».

Χάρης Μαμουλάκης: Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία είναι καθολικό και αναφαίρετο

«Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την επέτειο – σύμβολο των αγώνων του κόσμου της εργασίας, εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρο και αναλλοίωτο.

Συντονίζουμε τις δράσεις μας και ενώνουμε τις φωνές μας, διεκδικώντας την αλλαγή της κυβερνητικής αντεργατικής πολιτικής που οδήγησε σε ελαστικές εργασιακές σχέσεις, αλλά και στην υπονόμευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Απαιτούμε άμεσα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης των εργαζομένων, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, χωρίς τη στέρηση βασικών αγαθών και αγωνιζόμαστε για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία τη Δικαιοσύνη και την Πρόοδο των λαών.

Δεσμευόμαστε για την κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών ρυθμίσεων της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, την αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των εργατικών δικαιωμάτων, την ενίσχυση του ΣΕΠΕ, την ανάπτυξη δομών για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία.

Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία είναι καθολικό και αναφαίρετο. Σήμερα, όπως και κάθε μέρα, στηρίζουμε τους αδύναμους, αγωνιζόμαστε για τους πολλούς.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί