Στους δρόμους οι εργαζόμενοι της Κρήτης για την Πρωτομαγιά (φωτο)

Στους δρόμους κατέβηκαν την Κυριακή, 1 Μάιου, για να τιμήσουν τους νεκρούς της εργατικής τάξης, οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Στο Ηράκλειο πραγματοποιούνται χωριστές συγκεντρώσεις. Από το ΕΚΗ και την ΑΔΕΔΥ έξω από τα γραφεία του ΕΚΗ στη λεωφόρο Δημοκρατίας και των σωματείων του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας, στις 10 το πρωί. Επίσης κινήσεις από το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Εκπρόσωποι του ΕΚΗ και του ΠΑΜΕ κατέθεσαν στεφάνι και στο σημείο που σκοτώθηκε ο ένας αδερφός Χατζηγεωργίου, απέναντι από την νομαρχία, στη λεωφόρο Δημοκρατίας.

Οι συγκεντρωμένοι έξω από το ΕΚΗ έστειλαν μήνυμα αγωνιστικότητας, σχολιάζοντας το κύμα ακρίβειας στην κοινωνία και την ανάγκη να στηριχθεί ο κόσμος της εργασίας. Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι και εργαζόμενοι σε εκπαιδευτικά σωματεία, συνδικάτα και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων της εργατικής τάξης στο προαύλιο του Εργατικού Κέντρου και σε άλλα σημεία του Ηρακλείου που συνδέονται με τον αγώνα των εργαζομένων.

Μήνυμα αντίστασης και διεκδίκησης έστειλαν, φωνάζοντας συνθήματα οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας.

Εκπρόσωποι του ΕΚΗ και του ΠΑΜΕ κατέθεσαν στεφάνι και στο σημείο που σκοτώθηκε ο ένας αδερφός Χατζηγεωργίου, απέναντι από την νομαρχία, στη λεωφόρο Δημοκρατίας.

Χανιά

Με συγκέντρωση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, πορεία στο παλιό λιμάνι της πόλης και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο ειρήνης και εργαζομένων στην περιοχή Πασακάκι, τιμήθηκε απο τα συνδικάτα στα Χανιά, η ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στη συγκέντρωση στην πλατεία της Αγοράς συμμετείχαν εργαζόμενοι, εκπρόσωποι συνδικάτων, φοιτητές, μέλη του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και των επιτροπών ειρήνης, που μετά τους χαιρετισμούς κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα πραγματοποίησαν πορεία απο το κέντρο της πόλης, την οδό Χάληδων πρός το παλιό λιμάνι. Στη συγκέντρωση και την πορεία κυριάρχησαν συνθήματα κατά του πολέμου στην Ουκρανία, της ενεργειακής ακρίβειας και της αυξησης του κόστους ζωής, ενώ οι συμμετέχοντες ζήτησαν αυξηση των μισθών και των συντάξεων, μείωση της φορολογίας και τη λήψη μέτρων στήριξης του λαϊκού εισοδήματος.

Στην τελετή και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο ειρήνης και εργαζομένων συμμετείχαν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, του τοπικού παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ, του ΣΥΡΙΖΑ και παραγωγικών φορέων, που ζήτησαν τη λήψη μέτρων για την στήριξη του εισοδήματος των εργαζομένων, την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στην ενέργεια, την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενώ τάχθηκαν κατά του πολέμου στην Ουκρανία.

Ρέθυμνο

Στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου συγκεντρώθηκαν οι φορείς και οι εκπρόσωποι των σωματείων του νομού, τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

φωτο: goodnet.gr

Με ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία τίμησαν τα μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στο Ρέθυμνο την Εργατική Πρωτομαγιά.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ρεθύμνου και ακολούθησε πορεία, η οποία κατέληξε στη μαρίνα, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του πρωτεργάτη της Εργατικής Πρωτομαγιάς Λούη Τίκα (Ηλία Σπαντιδάκη).

φωτο: goodnet.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί