Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Frontex υπό το βάρος των κατηγοριών για τα pushbakcs

Ο διευθυντής της Frontex, Fabrice Leggeri, είχε στην ευθύνη του την υπηρεσία κατά τη διάρκεια σε μια περίοδο κατά την οποία ελέγχεται η εμπλοκή της στην παράνομη απέλαση μεταναστών.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας συνόρων της ΕΕ Φαμπρίς Λεγκέρι παραιτείται μετά τη δημοσιοποίηση των αρχικών πορισμάτων από μια μακροχρόνια έρευνα της ΕΕ για την καταπολέμηση της απάτης για κακή συμπεριφορά στην υπηρεσία, σύμφωνα με πολλά άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ο Leggeri ηγείται του οργανισμού της Frontex από το 2015. Τα τελευταία χρόνια, η Frontex έχει τεθεί υπό έλεγχο για τον ρόλο που φέρεται να διαδραμάτισε στην παράνομη απομάκρυνση των μεταναστών στα σύνορα της ΕΕ, μια πρακτική γνωστή ως επαναπροωθήσεις/pushbacks. Η Frontex έχει επίσης αντιμετωπίσει κατηγορίες για παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά εντός του ίδιου του οργανισμού.

Η υπηρεσία επιτήρησης της ΕΕ για την καταπολέμηση της απάτης, OLAF, ερευνά τις κατηγορίες για περισσότερο από ένα χρόνο και τώρα ετοιμάζει τα τελικά της συμπεράσματα.

Αξιωματούχος της ΕΕ είπε ότι ο Λεγκέρι δεν είναι ο μόνος ανώτατος αξιωματούχος που εμπλέκεται στην έκθεση που παραιτήθηκε.

Η Frontex δεν έχει ακόμη απαντήσει σε αίτημα για σχολιασμό.

 Με πληροφορίες από: Politico

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί