«Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα»: Παράσταση διαμαρτυρίας από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ηρακλείου στον ΔΕΔΔΗΕ στο Τσαλικάκι

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και οι βουλευτές Σ. Βαρδάκης, Ν. Ηγουμενίδης και Χ. Μαμουλάκης, μέσω της οποίας απευθύνουν κάλεσμα σε συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν στον ΔΕΔΔΗΕ Ηρακλείου, στο Τσαλικάκι, για τις διακοπές ρεύματος.

Η παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Μαϊου, στις 8 πμ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Με σύνθημα «κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα» και με κεντρικό αίτημα να μην γίνει καμία διακοπή ηλεκτροδότησης πριν αποφανθεί η δικαιοσύνη για τη νομιμότητα της ρήτρας αναπροσαρμογής, η Νομαρχιακή Επιτροπή, οι βουλευτές και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου καλούμε σε:

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ, στο Τσαλικάκι Γαζίου (Ηράκλειο), την Τρίτη 3 Μαϊου, στις 8 πμ.

Διαμαρτυρόμαστε: Για τις υπέρογκες χρεώσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, για τη ρήτρα αναπροσαρμογής και για τις διακοπές ρεύματος σε συμπολίτες μας, λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των οφειλών τους προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Απαιτούμε: Το «πάγωμα» εκτέλεσης όλων των διαταγών διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι να αποφανθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη για τη νομιμότητα της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Διεκδικούμε: Την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε νοικοκυριά, που έχει διακοπεί η παροχή, λόγω οφειλών των τελευταίων μηνών.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πλέον για τα ελληνικά νοικοκυριά είναι δυστοπική, καθώς το ύψος των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνει κατά πολύ το ύψος μισθών και συντάξεων. Η μετακύλιση όλου του κόστους της αύξησης του ρεύματος και της παράλογης ρήτρας αναπροσαρμογής στους καταναλωτές, χωρίς ρύθμιση της αγοράς και χωρίς τη θέσπιση πλαφόν στα υπερκέρδη των παρόχων, καθιστά τα περισσότερα νοικοκυριά ευάλωτα και τα φέρνει αντιμέτωπα με το ενδεχόμενο ενεργειακής φτώχειας.

Ήδη από την Τετάρτη 27 Απριλίου άρχισαν να εκδίδονται διαταγές διακοπής ρεύματος, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη στην καλύτερη περίπτωση να υποκύπτει στις πιέσεις των ιδιωτών παρόχων, στην πράξη να εξυπηρετεί ανερυθρίαστα τα συμφέροντά τους, παραπέμποντας στις ελληνικές καλένδες τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την προστασία των καταναλωτών από την αισχροκέρδεια των εταιρειών.

Δεδομένων των παραπάνω, η Νομαρχιακή Επιτροπή, οι βουλευτές και όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στο Ηράκλειο απαιτούμε το «πάγωμα» εκτέλεσης όλων των διαταγών διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά, έως ότου αποφανθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη για τη νομιμότητα της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας θα επιδοθεί σχετικό ψήφισμα προς τον Διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ Ηρακλείου.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου

και οι βουλευτές

Σ. Βαρδάκης, Ν. Ηγουμενίδης και Χ. Μαμουλάκης

του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί