Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ για την Εργατική Πρωτομαγιά

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ για την Εργατική Πρωτομαγιά, στην οποία αναφέρει:

Τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών στο δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Κρατάμε γερά το νήμα που διαπερνά και συνδέει την Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944 και κάθε Πρωτομαγιά έως σήμερα, μέρα – σύμβολο για το δίκιο της τάξης μας.

Σήμερα η Εργατική Πρωτομαγιά αποκτάει χαρακτήρα ενάντια στον πόλεμο που γίνεται στη γειτονιά μας και ενάντια στην ακρίβεια, έναν πόλεμο που ξεκίνησε πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία! Η δολοφονική εισβολή της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι μια σύγκρουση μεγάλων συμφερόντων ποτισμένη με αίμα ή αλλιώς… η συνέχιση της πολιτικής τους με άλλα μέσα.

Δεν ανεχόμαστε να ζούμε με ένα μισθό που συρρικνώθηκε περισσότερο από 30% την προηγούμενη δωδεκαετία, ενώ αυξάνονται η εντατικοποίηση, οι συνεχείς εφημερίες και βάρδιες, οι χρωστούμενες ημέρες ανάπαυσης και κανονικής άδειας.

Γνωρίζουμε ότι το «πάγωμα» των μισθών μας και η άρνηση επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού εντάσσονται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ», με λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, όπου το κόστος λειτουργίας θα καλύπτεται από τις πληρωμές των ασθενών – πελατών, με όσο το δυνατό μικρότερη κρατική χρηματοδότηση.

Η σημερινή οικονομία “αντέχει” ο λαός να πληρώνει κάθε χρόνο πάνω από 4 δισεκατομμύρια ευρώ για τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ και τώρα να πληρώνει την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά “δεν αντέχει” την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις πρώτες κατοικίες, δεν αντέχει να παρθούν μέτρα ανακούφισης της ακρίβειας σε βασικά είδη κατανάλωσης και των αυξήσεων στην ενέργεια. Τα λεγόμενα μέτρα ανακούφισης της κυβέρνησης αποτελούν εμπαιγμό για τον λαό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

ΟΧΙ ΣΤΟ «ΝΕΟ ΕΣΥ» των νοσοκομείων-επιχειρήσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και των αναστολών εργασίας.

Να σταματήσει η ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο

Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς.

Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως διατροφής (π.χ. ψωμί, γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κοκ. 

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί