Περισσότερες από 26.000 οι εντολές για διακοπή ρεύματος

«Από την 1η Απριλίου έως τις 21 Απριλίου έχουμε πάρει 26.500 περίπου εντολές κι έχουμε εκτελέσει έξι με 6.500 και συνεχίζουμε να εκτελούμε τις υπόλοιπες» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης

Μετά τους υπερφουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος που έχουν καταφτάσει το τελευταίο διάστημα σε χιλιάδες νοικοκυριά, έφτασε και η ώρα της λυπητερής για τους πρώτους ευάλωτους που δεν μπορούν να πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά που φέρνει η ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής.

Και μπορεί κυβέρνηση και πάροχοι να θέλησαν να περάσουν προς τα έξω το αφήγημα της ανθρωπιάς και της κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά αυτή εξαντλήθηκε τις ημέρες του Πάσχα, καθώς πια προχωρούν κανονικά σε διακοπές ηλεκτροδότησης, παραβλέποντας την συνολικότερη τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει αρκετοί πολίτες με τους μισθούς στα κουτσουρεμένα επίπεδα των μνημονίων και τον πληθωρισμό να τρέχει με πάνω από 8%.

Ήδη, οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος έχουν δώσει εντολές διακοπής για περίπου 26.500 παροχές ρεύματος, όπως αποκάλυψε σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης.

«Από την 1η Απριλίου έως τις 21 Απριλίου έχουμε πάρει 26.500 περίπου εντολές κι έχουμε εκτελέσει έξι με 6.500 και συνεχίζουμε να εκτελούμε τις υπόλοιπες» δήλωσε στην ΕΡΤ.

Ερωτηθείς για τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες γίνεται η διακοπή ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι: «αυτό γίνεται αν έχεις απλήρωτο τον πρώτο λογαριασμό και τον δεύτερο» ενώ πρόσθεσε ότι «θα ήταν σωστό οι πάροχοι να στέλνουν κι ένα sms ότι το επόμενο διάστημα ή την επόμενη εβδομάδα ή τις επόμενες μέρες θα γίνει διακοπή ρεύματος αν δεν τακτοποιηθεί το θέμα ή δεν κάνετε έναν διακανονισμό». 

«Εμείς δεν γνωρίζουμε τι χρήματα χρωστάει και ποια είναι η κατάσταση κάθε καταναλωτή, είμαστε υποχρεωμένοι όμως μετά από τις εντολές που έρχονται από τους παρόχους να κάνουμε τη διαδικασία της αποκοπής του ηλεκτρικού ρεύματος» είπε.

Ανέφερε ακόμα, μεταξύ άλλων, ότι «δεν γνωρίζουμε αν κάποιο νοικοκυριό είναι ευάλωτο, το μόνο που γνωρίζουμε είναι οι εντολές που παίρνουμε από τους παρόχους και μπορεί αρκετοί που έχουν φύγει για Πάσχα να επιστρέψουν σπίτι τους και να δουν ότι δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα λόγω διακοπής από χρέος ηλεκτρικού ρεύματος».

Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι πάνω από 500 διακοπές πραγματοποιούνται καθημερινά μόνο στην περιοχή της Αττικής. 

Ν. Ηλιόπουλος: Να σταματήσουν οι αντικοινωνικές διακοπές ρεύματος

«Κάνεις δεν πρέπει να μείνει χωρίς ρεύμα», διαμηνύει σε τηλεοπτική δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση: «Οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με λογαριασμούς ρεύματος που ξεπερνούν τους μισθούς τους και ο κ. Μητσοτάκης χαριεντίζεται με τους Γλύξμπουργκ αναζητώντας τεχνογνωσία για νέες μπίζνες στο Τατόι».

«Αν όντως θέλει τεχνογνωσία, ας δει το παράδειγμα των κυβερνήσεων Πορτογαλίας και Ισπανίας που μείωσαν κατά 50% τα τιμολόγια του ρεύματος», τονίζει ο Ν. Ηλιόπουλος.

«Από σήμερα ξεκινούν χιλιάδες διακοπές ρεύματος σε πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τα σπασμένα Μητσοτάκη -την βίαιη απολιγνιτοποίηση, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, την απόλυτη πρόσδεση της τιμής του ρεύματος στο φυσικό αέριο, τα goldenboys με τους μισθούς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και την έπαυλη του κύριου Στάσση», υπογραμμίζει και καταλήγει:

«Απαιτούμε να σταματήσουν οι αντικοινωνικές διακοπές ρεύματος.Κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς ρεύμα επειδή αδυνατεί να πληρώσει την ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής».

ΚΚΕ: Πλήρης επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων

«–Άμεση και πλήρης επαναλειτουργία λιγνιτικών μονάδων, χωρίς τις δεσμεύσεις του χρηματιστηρίου ρύπων, που αυξάνουν τεχνητά την τιμή του λιγνίτη.

–Κατάργηση του Χρηματιστηρίου ενέργειας.

–Απόσυρση της χώρας από τις κυρώσεις της ΕΕ προς τη Ρωσία που τελικά τις πληρώνει ο λαός, ενώ τμήματα του κεφαλαίου, όπως οι εφοπλιστές, θησαυρίζουν από τη μεταφορά του πανάκριβου αμερικάνικου LNG.

Αυτές οι προτάσεις του ΚΚΕ – μαζί με τα μέτρα ανακούφισης για τη μείωση της τιμής στο ηλεκτρικό ρεύμα και την ενέργεια – είναι τα στοιχειώδη, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια και να ανακουφιστούν τα λαϊκά νοικοκυριά απ’ την ακρίβεια», τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την κυβερνητική σύσκεψη σχετικά με τα ενεργειακά.

«Πραγματική βελτίωση υπέρ του λαού χωρίς σύγκρουση με την πολιτική της «απελευθέρωσης» και της «πράσινης μετάβασης» της ΕΕ, δηλαδή με τις αιτίες που έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση, δεν μπορεί να υπάρξει» υπογραμμίζει καταλήγοντας η ανακοίνωση του κόμματος.

Την τροπολογία για μορατόριουμ διακοπών θυμίζει το ΜέΡΑ25

«Η εφιαλτική αυτή κατάσταση δεν αφήνει κανένα περιθώριο στην κυβέρνηση, πέρα από το να δεχτεί την τροπολογία που κατέθεσε το ΜέΡΑ25 ήδη από τις 6 Απρίλη, για μορατόριουμ στις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τουλάχιστον για 3 μήνες. 

Η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να μην δεχτεί την σχετική νομοθετική ρύθμιση υπό αυτό το εκρηκτικό καθεστώς, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα δεν μπορούν να συνεχίσουν να μην τοποθετούνται. 

Πρέπει ο καθένας και η καθεμιά να πάρει θέση στο αν, αυτή τη στιγμή, θα επιτρέψουμε ή όχι αυτόν τον νέο κοινωνικό Αρμαγεδδώνα. Εμείς θα επιμένουμε πως δεν πρέπει κανείς και καμία να μείνει χωρίς ρεύμα» τονίζει στη δήλωσή του ο εκπροσώπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί