Ν. Ηγουμενίδης: Ο κ. Μητσοτάκης γυρνάει την πλάτη στις λύσεις που θα ανακουφίσουν την πλειοψηφία της κοινωνίας

Με αφορμή την προκλητική στάση της σημερινής Κυβέρνησης στα βασικά ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα ελληνικά νοικοκυριά στενάζουν από ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας. 1.000 νοικοκυριά στις περιφέρειες της χώρας εβδομαδιαία πλέον χάνουν το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ρεαλιστικές λύσεις υπάρχουν και ο ΣΥΡΙΖΑ τις επαναλαμβάνει συνέχεια: 800 ευρώ κατώτατος μισθός, μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, ξερίζωμα της αισχροκέρδειας, μείωση άμεσα του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης.

 Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει τις λύσεις που θα ανακουφίσουν τον κόσμο, αλλά γυρνάει την πλάτη. Έχει άλλο πολιτικό προσανατολισμό. Προτιμά να είναι με τις ελίτ και με τους λίγους. Προτιμά να ορίζει εκλεκτά «golden boys» με πισίνες και αστρονομικούς μισθούς. Προτιμά τις επηρμένες βόλτες στα πριγκηπικά σαλόνια. Προτιμά τις απευθείας αναθέσεις σε κλειστούς διαγωνισμούς.Είναι πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και της ΝΔ η αντίθεση με τα πραγματικά συμφέροντα της πλειοψηφίας της κοινωνίας.

Σήμερα είναι επιτακτικό να σταματήσουν οι αντικοινωνικές διακοπές ρεύματος. Κάνεις δεν πρέπει να μείνει χωρίς ρεύμα επειδή αδυνατεί να πληρώσει τη ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής. Και ακριβώς επειδή οι εκφραστές των ελίτ δεν θα κινηθούν προς αυτή τη κατεύθυνση, η μόνη διέξοδος είναι να φύγει το γρηγορότερο η Κυβέρνηση από την εξουσία. Η χώρα είναι επιτακτικό να γυρίσει πολιτική σελίδα. Ήρθε η ώρα για μια προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας με κοινωνικό πρόσημο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί