Κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η οποία θα γίνει στο Ηράκλειο στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί, απευθύνει μέσω ανακοίνωσής της η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου θα τιμήσει και φέτος την Εργατική Πρωτομαγιά, θεωρώντας ότι ο φετινός γιορτασμός πρέπει να σημάνει το δυνάμωμα του αγώνα μας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εμπλοκή της Ελλάδας.

Οφείλουμε να κλιμακώσουμε την πάλη μας ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης και όσων κομμάτων τη στηρίζουν (με επουσιώδεις επιμέρους διαφοροποιήσεις), γιατί είναι εχθρική προς τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού. Είναι μια πολιτική που έχει στον πυρήνα της το κυνήγι του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων, θυσιάζοντας συνεχώς τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Η πολιτική αυτή εξαθλιώνει καθημερινά το λαό μας, μέσα από τις συνεχείς ανατιμήσεις και την ενεργειακή φτώχεια. Η ίδια πολιτική βάζει τις λαϊκές ανάγκες για παιδεία, υγεία, μισθούς και συντάξεις σε δεύτερη μοίρα, όταν πρόκειται για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.  

Για δεκάδες χρόνια, οι κυβερνήσεις μας δαπανούν δισεκατομμύρια ευρώ για εξοπλισμούς που καμιά σχέση δεν έχουν με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας, αλλά αντίθετα, εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Έφθασε μάλιστα η χώρα μας να είναι φέτος πρώτη (ως προς το ΑΕΠ της) στις πολεμικές δαπάνες ανάμεσα στα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Η κυβέρνησή μας συνεχίζει να στρώνει το δρόμο για το πολεμικό σφαγείο μέσω του βαθέματος της εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, της αναβάθμισης της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, της μετατροπής της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο αλλά και σε στόχο αντιποίνων μέσω των ΑμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων, και στέλνει συνεχώς πολεμικό υλικό και προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων σε δεκάδες αποστολές στο εξωτερικό.

Στο νησί μας, συνεχίζεται η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Σούδας, αυξάνεται ο αριθμός των πλοίων που εξυπηρετούνται από αυτή και των επιχειρήσεων που υποστηρίζει. Επίσης, δεν έχουν εγκαταλειφθεί τα σχέδια για παραχώρηση κι άλλων τοποθεσιών στην Κρήτη για την ανάπτυξη συστημάτων του ΝΑΤΟ.

Επομένως, η πάλη για το μεροκάματο, για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, για δουλειά με δικαιώματα, για ασφάλιση, για προστασία του λαϊκού εισοδήματος, για πρόσβαση στην παιδεία, στην υγεία, στον πολιτισμό, είναι άρρηκτα δεμένη με την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Η συμμετοχή στις Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις μπορεί και πρέπει να στείλει μήνυμα αποφασιστικής καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής, της εμπλοκής της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, αλλά και αλληλεγγύης στην πάλη της εργατικής τάξης και των λαών όλου του κόσμου!

Καλούμε όλες και όλους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει στο Ηράκλειο στην Πλατεία Ελευθερίας την Κυριακή 1/5 στις 10:00.

Καλούμε, επίσης, τον κάθε φίλο της Ειρήνης να συμμετάσχει ενεργά στην εκδήλωση που θα οργανώσει η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου στις 20 Μάη και στην παγκρήτια διαμαρτυρία που θα γίνει στη Σούδα την Κυριακή 22 Μάη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί