Δανία: Η πρώτη χώρα που σταματάει το κρατικό πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού

H Δανία έγινε η πρώτη χώρα, που σταματάει το κρατικό πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, τονίζοντας ότι έλαβε την απόφαση αυτή καθώς η πανδημία είναι τώρα υπό έλεγχο και η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού υψηλή.

«Η άνοιξη έφτασε, το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στον πληθυσμό της χώρας είναι υψηλό και η επιδημία έχει ανατραπεί» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας. «Επομένως το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας σταματάει τις ευρείες προσπάθειες εμβολιασμού κατά της Covid-19 για αυτή τη σεζόν. Οι πολίτες δεν θα καλούνται για εμβολιασμό από τις 15 Μαΐου, αν και όλοι θα έχουν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους».

Η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid άρχισε τα Χριστούγεννα του 2020 στη Δανία. Περίπου 4,8 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις (81% του πληθυσμού δηλαδή) και πάνω από 3,6 εκατομμύρια έχουν λάβει και τρίτη ενισχυτική δόση (62%).

«Είμαστε σε καλό σημείο» δήλωσε η Μπολέτε Σόμποργκ, διευθύντρια του Εθνικού Συμβουλίου Υγείας. «Έχουμε καλό έλεγχο της πανδημίας, η οποία φαίνεται να υποχωρεί. Τα ποσοστά εισαγωγής στο νοσοκομείο είναι σταθερά και περιμένουμε σύντομα να μειωθούν. Επομένως κλείνουμε τον κύκλο του προγράμματος μαζικού εμβολιαστού έναντι της Covid-19» σημείωσε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί