Αυτή είναι η γραμμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη: «Τζαμπατζήδες» από πάντα οι πολίτες!

Σε μια σοκαριστική τοποθέτηση προέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που για να δικαιολογήσει τις διακοπές ρεύματος σε χιλιάδες νοικοκυριά άφησε χυδαία υπονοούμενα για κακοπληρωτές και τζαμπατζήδες πολίτες που δεν πληρώνουν λογαριασμούς, μάλιστα χαρακτήρισε απλώς ως «δυσάρεστο φαινόμενο» τις διακοπές ρεύματος.

Ο Γιάννης Οικονόμου προσέφερε απόλυτη κάλυψη στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Οικονόμου, που αποκάλεσε τους πολίτες τζαμπατζήδες που σκοπίμως δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος.

Δείτε: «Το τσάμπα πέθανε»: Η εξοργιστική δήλωση του Β. Οικονόμου της ΝΔ για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ (Βίντεο)

Ο Γιάννης Οικονόμου στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών δέχθηκε ερώτηση για την προκλητικότατη δήλωση του νεοδημοκράτη βουλευτή. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να απαντήσει επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο αναλγησίας και μία κυνική ομολογία ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι σε γραμμή ότι οι πολίτες είναι τζαμπατζήδες καθώς αυτό το «δυσάρεστο φαινόμενο» έρχεται από το παρελθόν.

«Η κυβέρνηση έκανε και θα συνεχίσει να κάνει ότι είναι δυνατό ώστε οι πολίτες να μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους και να μην κόβεται το ρεύμα. Να αξιοποιούν τα διάφορα προγράμματα δόσεων λογαριασμού, που έχουν οι εταιρείες και κυρίως η ΔΕΗ» είπε αρχικά.

«Από εκεί και πέρα αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο διακοπής ρεύματος πάντοτε υπήρχε και συμπολίτες μας δεν πλήρωναν είτε λόγω αδυναμίας, είτε άλλων αιτιών αλλά το φαινόμενο πάντοτε υπήρχε» ισχυρίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ενδεικτικά επικαλέστηκε στοιχεία του ΔΕΔΗΕ, «το 2017 είχαμε 233.092 διακοπές ρεύματος, το 2018 220.350 περιπτώσεις , το 2019 είχαμε 172.840 περιπτώσεις».

«Το 2022 τα νούμερα είναι πάρα πολύ μικρότερα παρά το γεγονός των ενεργειακών ανατιμήσεων σε σχέση με τα νούμερα που είχαμε στο παρελθόν» είπε συγκρίνοντας ανόμοιες χρονιές αφού το 2022 δεν έχει κλείσει ως έτος.

Επιπλέον, χωρίς ίχνος ευθιξίας απέναντι στους καταναλωτές, ο Γιάννης Οικονόμου δικαίωσε τη χυδαία επίθεση Οικονόμου στους πολίτες, λέγοντας ότι «η πραγματικότητα των διακοπών ρεύματος δεν είναι κάτι που αφορά την ενεργειακή κρίση, γιατί αφορούσε και το παρελθόν».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί