Στο Ευρωκοινοβούλιο σήμερα η Ελ. Τουλουπάκη: Θα μιλήσει για την δραματική υποβάθμιση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα

Σήμερα ενημερώνει τους ευρωβουλευτές για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, σύμφωνα με το Euractiv. Η κα Τουλουπάκη, που στοχοποιήθηκε και τελικά διώκεται για την έρευνα του σκανδάλου της Novartis της οποίας ηγήθηκε, πρόκειται να μιλήσει στην Ομάδα Ελέγχου για θέματα Δημοκρατίας, Κράτους Δικαίου και Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στις 18.00 ώρα Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο. Παρών αναμένεται να είναι εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης, κατά την ίδια πηγή.

Είχε προηγηθεί τον Μάρτιο η ομιλία της κας Τουλουπάκη στην Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου, κατά την οποία ενημέρωσε σχετικά με την δίωξη της στην Ελλάδα για τις έρευνες που έκανε ως εισαγγελέας διαφθοράς για το σκάνδαλο Novartis. Τότε είχε «δώσει» Μητσοτάκη και Γεωργιάδη και είχε αναφερθεί σε «σκανδαλώδεις και κατ’ εξακολούθηση παραβιάσεις του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα».

Το Euractiv υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα παραμένει μία από τις ελάχιστες χώρες της ΕΕ που δεν έχουν εναρμονίσει το εθνικό τους Δίκαιο με την Ενωσιακή Οδηγία για την προστασία μαρτύρων που αποκαλύπτουν κρίσιμα στοιχεία σε σκάνδαλα όπως αυτό της Novartis.

Η Κομισιόν μετά τις διώξεις που ασκήθηκαν και κατά δημοσιογράφων (Βαξεβάνης, Παπαδάκου) για τις αποκαλύψεις τους όσον αφορά το ίδιο σκάνδαλο, έχει ζητήσει έντονα από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε ενσωμάτωση των ρυθμίσεων που αφορούν την προστασία προσώπων που αποκαλύπτουν περιπτώσεις διαφθοράς, όπως τονίζεται στο σχετικό θέμα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί