Σύσκεψη στο Μαξίμου για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας

Σύσκεψη με θέμα την ενεργειακή επάρκεια της χώρας και τις ευρύτερες επιπτώσεις που προκαλούν οι χθεσινές αποφάσεις της Ρωσίας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 15:30 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Επίσης σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Κιρίλ Πέτκοφ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα θα συνδράμει τη Βουλγαρία για να αντιμετωπίσει τη νέα κατάσταση που προκάλεσαν για τη χώρα οι ρωσικές αποφάσεις στον ενεργειακό τομέα.

Η Ρωσία από χθες ανακοίνωσε σοβαρές ενεργειακές κυρώσεις στη Πολωνία και τη Βουλγαρία ενώ το ρωσικό κοινοβούλιο απαιτεί την επέκταση των κυρώσεων και σε άλλες «εχθρικές χώρες».

Σε όλη τη διάκρεια του πολέμου, οι ενεργειακές σχέσεις μεταξύ Ρωσικής Ομοσπονδίας και Ευρώπης δεν έχουν διακοπεί καθώς η ενεργειακή εξάρτηση είναι μεγάλη πράγμα που φοβίζει αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί