H όμορφη παραλία στη Χαλέπα το 1962 (Βίντεο)

Βρισκόμαστε στη παραλία Χαλέπα, μία από τις ωραιότερες και ιστορικότερες συνοικίες των Χανίων που βρίσκεται ανατολικά από τα Χανιά στον παραλιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο και το Ακρωτήρι.

Το φιλμ ανοίγει με μια παρέα που κάθεται σ’ ένα ταβερνάκι, συζητάει και γευματίζει. Ο κινηματογραφιστής παραμένει στην παρέα του για λίγο κι εμείς μπορούμε να διακρίνουμε στο βάθος την παραλία. Έπειτα ένα ζευγάρι περπατάει στο δρόμο μιλώντας και στη συνέχεια ανοίγουν μια ομπρέλα και δυο άντρες κάθονται κάτω απ’ αυτήν. Βλέπουμε πανοραμικά πλάνα της παραλίας με την κάμερα να στέκεται σ’ έναν βράχο που έχουν ανέβει δυο παιδάκια.

Η εικόνα αλλάζει με πλάνα απ’ το δρόμο και αρκετές χήνες να μαζεύονται στα ψίχουλα που τους πετάει η γυναίκα της παρέας καθώς και τον αρκετό κόσμο που έχει συγκεντρωθεί τριγύρω για να απολαύσει το θέαμα. Ένα ακόμα πανοραμικό, αυτήν τη φορά της κτιριακής δομής της περιοχής με τον φακό να στέκεται σ’ έναν απ’ τους άντρες του γκρουπ.

Το φιλμ κλείνει με απόψεις της παραλίας, με νεαρούς να κολυμπάνε, άλλους να κάνουν κανό και άλλους απλά να στέκονται και να απολαμβάνουν την θάλασσα.

Έγχρωμο βουβό φιλμ 8mm – Αρχείο Dr. Γ. Χατζηδάκη


Περισσότερα γι’ αυτό το φιλμ: http://www.aylonfilmarchives.com/aylon/dl/el/item.html?id=2049&fbclid=IwAR0ZT2GqESyYEeVYZhXp8ZMQE-coaSf5wQvbOHBbkUnoVJaHNADHDujp7j
Περισσότερα παλιά φιλμ από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο κανάλι Aylon Film Archives στο youtube.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί