Σουδάν: Μακελειό στο Νταρφούρ με 168 νεκρούς

Τουλάχιστον 168 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή του Πάσχα σε βίαια επεισόδια στο Νταρφούρ, απολογισμός που συγκαταλέγεται στους βαρύτερους στην επαρχία του δυτικού Σουδάν που σπαράσσεται επί δεκαετίες από πόλεμο, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση Γενικός Συντονισμός για τους Πρόσφυγες και τους Εκτοπισμένους του Νταρφούρ.

«Τουλάχιστον 168 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή και άλλοι 98 τραυματίστηκαν», είπε ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ Άνταμ Ρίγκαλ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο απολογισμός αυτός είναι ακόμη προσωρινός και μπορεί να γίνει ακόμη πιο βαρύς.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της συγκεκριμένης ΜΚΟ τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν όταν ένοπλοι, μέλη αραβικών φυλών, επιτέθηκαν σε χωριά της αφρικανικής μειονότητας των Μασαλίτ, σε αντίποινα για τον θάνατο, την Πέμπτη, δύο μελών των φυλών τους.

Από τον ΟΗΕ εκτιμάται πως οι συγκρούσεις μεταξύ Αράβων κτηνοτρόφων και Αφρικανών γεωργών για τη γη, την πρόσβαση στο νερό και άλλους πόρους που ξεκίνησαν είχαν ήδη στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 250 ανθρώπους από τον Οκτώβριο ως τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους στο Νταρφούρ.

Πηγή: Reuters, Axios

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί