Ηράκλειο: ‘Εχασε τη μάχη για τη ζωή του ο 46χρονος εργάτης που έπεσε από ύψος

΄΄Έχασε δυστυχώς τη μάχη για τη ζωή του ο 46χρονος εργαζόμενος που έπεσε από μεγάλο ύψος σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Σταλίδας του δήμου Χερσονήσου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.

Στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον άνδρα και τον μετέφερε στο ΠΑΓΝΗ, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε.

Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου: Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς

Ανακοίνωση με αφορμή το εργατικό δυστύχημα εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, στην οποία αναφέρει:

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του συναδέλφου Γ.Ζ, 46 ετών που έχασε την ζωή του ενώ δούλευε σε έργο συντήρησης πινακίδας ξενοδοχείου.

Η κατάσταση στους χώρους δουλειάς είναι εκρηκτική. Από την μία δεν παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα για να προφυλαχτούμε και εν μέσω πανδημίας και από την άλλη η εντατικοποίηση έχει βαρέσει κόκκινο, ειδικά στις ξενοδοχειακές μονάδες που λόγω χρονοδιαγραμμάτων ολοένα η κατάσταση που διαμορφώνεται χειροτερεύει. 

Οι υποστελεχομένες υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας, η ανασφάλιστη εργασία που θεριεύει με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων, έχουν φτάσει σε τέλμα. 

Όλα αυτά δημιουργούν τις προϋποθέσεις να μεγαλώνει καθημερινά η λίστα των συναδέλφων που θρηνούμε. 

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους χώρους δουλειάς προτάσσουμε τα δικά μας συμφέροντα, υπερασπιζόμαστε την ιδία μας την ζωή. Με τον οργανωμένο αγώνα, μέσα από τα συνδικάτα μας, δυναμώνουμε την φωνή μας και απαιτούμε:

Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Να ενισχυθεί ουσιαστικά το ΣΕΠΕ και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα εργοτάξια και τα γιαπιά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί