Ο Αλκαράθ άφησε εκτός ημιτελικών τον Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπεσε πάλι πάνω στο… τείχος που λέγεται Κάρλος Αλκαράθ. Ο Ισπανός έπαιζε εκπληκτικό τένις στο πρώτο και το τρίτο σετ και κέρδισε για τρίτη φορά τον Ελληνα τενίστα σε ισάριθμα ματς.

Αυτή τη φορά ο 18χρονος με όπλο το σερβίς, αλλά και τα εκπληκτικά του drop shot, κέρδισε με 2-1 σετ (6-4, 5-7, 6-2 σε 2 ώρες και 12 λεπτά) και πέρασε στα ημιτελικά του όπεν της Βαρκελώνης, με έναν Τσιτσιπά πάντως να κάνει μυθική ανατροπή στο δεύτερο σετ, αλλά να… σβήνει στο τρίτο.

Ενα κακό game και 1-0 ο Αλκαράθ
Με λάθος επιστροφή του Αλκαράθ, το πρώτο game του ματς πήγε στον Τσιτσιπά. Ο Ισπανός παίζοντας επιθετικά ισοφάρισε εύκολα σε 1-1, ενώ το ίδιο εύκολα ο Στέφανος, με μια χαμένη επιστροφή του 18χρονου, έκανε το 2-1.

Με love service game ισοφάρισε άνετα ο Αλκαράθ, με τον Στέφανο να παίρνει ξανά κεφάλι με 3-2 χάρη σε ένα… φαρμακερό φόρχαντ στην διαγώνιο.

Παρά τις εκπληκτικές επιστροφές του Στέφανου, ο Αλκαράθ με ένα drop shot ισοφάρισε 3-3, αλλά ο Ελληνας τενίστας διατήρησε εύκολα το σερβίς του και έκανε το 4-3.

Τρεις χαμένες επιστροφές και ένας άνετος winner του Ισπανού έκαναν το 4-4, με τον Τσιτσιπά να έχει στο σερβίς του δύο άσχημα χτυπήματα και να δέχεται break από ένα ακόμη πετυχημένο drop shot του νεαρού Ισπανού.

Ο Αλκαράθ με love service game πήρε το σετ με 6-4, με τον Στέφανο στον τελευταίο πόντο παραλίγο να… χτυπά τον αντίπαλό του, ο οποίος γύρισε και τον κοίταξε, χωρίς όμως να γίνει κάτι παραπάνω.

Ο Τσιτσιπάς έδειχνε εκνευρισμένος με τον τρόπο που έχασε το σετ, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ από ένα κακό game, αλλά ζήτησε συγνώμη από τον αντίπαλό του.

Απίθανη ανατροπή από 1-4 σε 7-5 ο Τσιτσιπάς!
Το πρώτο game του δεύτερου σετ πήγε στον Τσιτσιπά χωρίς την παραμικρή απώλεια. Ο Αλκαράθ ισοφάρισε χάρη στο εξαιρετικό του σερβίς και με δύο επιστροφές winner έκανε break για το υπέρ του 2-1 μέσα σε αποθέωση!

Με ένα ακόμη drop shot έκλεισε το επόμενο game ο Ισπανός που ανέβασε το παιχνίδι του σε άλλο επίπεδο. Βρήκε τριπλό break point και έφτασε στο 4-1 εύκολα.

Ο Τσιτσιπάς έδειξε σημάδια ζωής κάνοντας break από δύο λάθη υπό πίεση του Αλκαράθ.

Με άσο μείωσε σε 4-3, αλλά χρειαζόταν επειγόντως κι άλλο break στο ματς.

Και το έκανε στο επόμενο game με ένα ωραίο μπάκχαντ που αιφνιδίασε τον 18χρονο Ισπανό. Με τρομερή αυτοπεποίθηση και σωστά χτυπήματα, ο Τσιτσιπάς άσκησε πρώτη φορά πίεση στον Αλκαράθ και έφτασε να γυρίσει το σετ στο υπέρ του 5-4!

Με winner ο Ισπανός ισοφάρισε σε 5-5, αλλά ο Τσιτσιπάς με εξαιρετικό πρώτο σερβίς, κράτησε το προβάδισμα (6-5).

Και στο σερβίς του Αλκαράθ ο Ελληνας τενίστας ολοκλήρωσε άλλη μία μυθική ανατροπή, οδηγώντας από το πουθενά ένα χαμένο ματς σε τρίτο σετ.

Είχε όμως μπροστά του έναν Αλκαράθ που είχε πεισμώσει.

Αποφασισμένος Αλκαράθ, νεύρα και αποκλεισμός Τσιτσιπά
Με δύο αβίαστα λάθη του Στέφανου που σημάδεψε την διαγώνιο, ο Αλκαράθ άρχισε με break το τρίτο σετ. Με μπάκχαντ στο φιλέ του Τσιτσιπά έγινε το 2-0 για τον Ισπανό που έφτασε και σε δεύτερο break για το 3-0.

Το 4-0 ήρθε σχεδόν χωρίς να παιχτεί γκέιμ. Ο Τσιτσιπάς δέχτηκε δύο πόντους από παρατηρήσεις του διαιτητή τόσο για το toilet break που καθυστέρησε (έκανε πάνω από 3 λεπτά που είναι το επιτρεπόμενο όριο για αλλαγή εμφάνισης και πήγε στην διάρκεια του σετ που απαγορεύεται), όσο και για κάποιες παρατηρήσεις που δεχόταν επειδή αργούσε να σερβίρει.

Ο Στέφανος αιφνιδιάστηκε ακούγοντας πως έχασε το γκέιμ και διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή και με αρκετή δόση ειρωνείας είναι η αλήθεια, του είπε πως κάνει λάθος και πρέπει να… απολυθεί από την θέση του.

Στη συνέχεια βρέθηκε ένα πόντο μακριά από το να χάσει κι άλλο γκέιμ, αλλά άντεξε και μείωσε σε 4-1. Εφτασε στη συνέχεια σε δύο break point, αλλά ο Αλκαράθ έκανε το 5-1. Ο Στέφανος μείωσε σε 5-2, αλλά ο Ισπανός κλείδωσε την πρόκριση στη συνέχεια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί