SOS Τροχαία Εγκλήματα: Συνεχίζεται η παράνομη οδηγική συμπεριφορά που στοίχισε τη ζωή στον 23χρονο Ιάσονα (Βίντεο)

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα μέσω της οποίας φέρνει στο φως άλλο ένα επεισόδιο επικίνδυνης και παράνομης οδήγησης στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας μπροστά στη Βουλή, στο οποίο έχασε τη ζωή του με τον ίδιο τρόπο ο 23χρονος Ιάσονας τον Μάρτιο του 2021.

Βίντεο που δημοσιεύει ο σύλλογος, δείχνει ότι το πρωί της 6ης Απριλίου 2022 για μια ακόμα φορά, επιβατηγό αυτοκίνητο κινείται παράνομα, κατερχόμενο ανάποδα για δεκάδες μέτρα μέσα στο ρεύμα ανόδου της Βασιλίσσης Σοφίας και μάλιστα στη δεξιά του λωρίδα, στρίβει για να μπει στη Βουλή, και μετά από συζήτηση με τον τροχονόμο, που βρίσκεται στην είσοδο, συνεχίζει την πορεία του πάντα ανάποδα στο αντίθετο ρεύμα.

Όπως καταγγέλλει ο σύλλογος πρόκειται για σαφή παραβίαση του άρθρου 290Α για την «επικίνδυνη οδήγηση», ωστόσο φαίνεται πως ο οδηγός του (ή οι επιβάτες του;) απολάμβανε κάποιας «ασυλίας» γιατί η εγκληματική συμπεριφορά του ουδόλως απασχόλησε τον τροχονόμο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του συλλόγου:

Αν και η κυνηγετική περίοδος έληξε επίσημα στη χώρα μας στις 28 Φεβρουαρίου, στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας προφανώς έχει δοθεί παράταση. Αυτό μαρτυρούν αλλεπάλληλες καταγγελίες με φωτό και βίντεο για τα όσα συμβαίνουν μπροστά στο ναό της Δημοκρατίας.

Το πρωί της 6ης Απριλίου 2022 για μια ακόμα φορά, επιβατηγό αυτοκίνητο κινείται παράνομα, κατερχόμενο ανάποδα για δεκάδες μέτρα μέσα στο ρεύμα ανόδου της Βασιλίσσης Σοφίας και μάλιστα στη δεξιά του λωρίδα, στρίβει για να μπει στη Βουλή, και μετά από συζήτηση με τον τροχονόμο, που βρίσκεται στην είσοδο, συνεχίζει την πορεία του πάντα ανάποδα στο αντίθετο ρεύμα.

Είναι η πολλοστή φορά που στον ίδιο τόπο επαναλαμβάνεται η παράνομη οδηγική συμπεριφορά που στοίχισε τη ζωή του 23χρονου Ιάσονα Λαλαούνη τον Μάρτη του 2021.

Φυσικά πρόκειται για σαφή παραβίαση του άρθρου 290Α για την «επικίνδυνη οδήγηση», ωστόσο φαίνεται πως ο οδηγός του (ή οι επιβάτες του;) απολάμβανε κάποιας «ασυλίας» γιατί η εγκληματική συμπεριφορά του ουδόλως απασχόλησε τον τροχονόμο

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 290Α του Ποινικού Κώδικα:

« Όποιος κατά τη συγκοινωνία στους δρόμους ή στις πλατείες:

  • β) οδηγεί όχημα σε εθνικές ή περιφερειακές οδούς αντίστροφα στο ρεύμα της εκάστοτε κατεύθυνσης …………. τιμωρείται, αν δεν προβλέπονται βαρύτερες κυρώσεις σε άλλες διατάξεις:
  • αα) με φυλάκιση έως τρία (3) έτη αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα,
  • ββ) με φυλάκιση τουλάχιστον ενός (1) έτους αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο,
  • γγ) με κάθειρξη έως δέκα (10) έτη αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη ή προκάλεσε σημαντική βλάβη σε κοινωφελείς εγκαταστάσεις,
  • δδ) με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα (10) ετών αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου. Αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη».

Το γεγονός πως για τον φόνο του Ιάσονα, που σε βίντεο παρακολούθησε τι συνέβη όλη η χώρα, ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Απόστολο Ανδρέου δίωξη για «ανθρωποκτονία από αμέλεια», στον οδηγό του αυτοκινήτου που τον προκάλεσε, φαίνεται πως ενθάρρυνε τους επίδοξους μιμητές του πως ότι και να κάνουν όποιον/όποιους κι αν σκοτώσουν για «αμέλεια» (πλημμέλημα) θα κατηγορηθούν.

Επειδή προφανώς και η κατάσταση δεν πρόκειται ν αλλάξει, ούτε κανείς θα νιώσει την ανάγκη να απολογηθεί, ούτε να μας ενημερώσει τίνος είναι αυτό το αυτοκίνητο, ποιος επέβαινε και ποιος του έδωσε την δυνατότητα να παραβιάζει τον ΚΟΚ και τον Ποινικό Κώδικα πιστεύουμε πως η μόνη ρεαλιστική λύση για την πρόληψη τροχαίων συγκρούσεων είναι να απαγορευτεί η κίνηση πάσης φύσεως οχημάτων με οδηγούς κοινούς θνητούς στους πέριξ της Βουλής δρόμους και να αποδοθούν αυτοί αποκλειστικά στα μέλη του κοινοβουλίου, τους συνεργάτες και τους σωματοφύλακες τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί