Ουκρανία: 20.600 οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες από την αρχή της εισβολής

Τον επίσημο απολογισμό του σχετικά με τον αριθμό των νεκρών στρατιωτών από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία επικαιροποίησε το ουκρανικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέσω ανάρτησής του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ανάρτηση οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες από την αρχή της εισβολής υπολογίζονται σε 20.600, ενώ διευκρινίζεται πως τα δεδομένα των απωλειών σε έμψυχο και άψυχο δυναμικό θα ενημερώνονται διαρκώς.

Η Ρωσία απελαύνει υπαλλήλους της βουλγαρικής πρεσβείας στη Μόσχα-Άνοιξε εκ νέου η ιταλική πρεσβεία στο Κίεβο

Παράλληλα, τη Μεγάλη Δευτέρα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι κήρυξε κάποιους από τους υπαλλήλους της βουλγαρικής πρεσβείας στη Μόσχα «ανεπιθύμητα πρόσωπα» (personae non gratae) ως αντίποινα για την απόφαση της Σόφιας να απελάσει 10 Ρώσους διπλωμάτες τον Μάρτιο.

Η κίνηση γνωστοποιήθηκε μέσω μίας σύντομης ανακοίνωσης, στην οποία δεν αναφέρεται πόσοι ακριβώς Βούλγαροι καλούνται να αποχωρήσουν.

Τέλος, την επαναλειτουργία της πρεσβείας στην Ουκρανία της ανακοίνωσε η Ιταλία. Η πρεσβεία είχε μεταφερθεί τον Μάρτιο από το Κίεβο στο Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία για λόγους ασφαλείας.

Πηγή: Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί