Με μεγάλη συμμετοχή η εθελοντική αιμοδοσία στην Αγία Βαρβάρα

Σημαντική συμμετοχή υπήρξε στην αιμοδοσία της Αγίας Βαρβάρας που πραγματοποιείται σε τακτική βάση (κάθε 4 μήνες) στην περιοχή. Προσήλθαν περισσότεροι από 55 αιμοδότες και συγκεντρώθηκαν 45 μονάδες αίματος που προσφέρθηκαν στην μονάδα αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου για όποιον ασθενή χρειάζεται μετάγγιση.

Η αιμοδοσία διοργανώθηκε από τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Εθελοντών Αιμοδοτών “Αιματοκρήτης” και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Βαρβάρας μέσα από τη συνεργασία των οποίων έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 1300 μονάδες αίματος τα τελευταία χρόνια. Η σταθερή καμπάνια που υλοποιείται στην περιοχή περιλαμβάνει εκπαιδευτικές παρεμβάσεις στα σχολεία, ομιλίες για το ευρύ κοινό και ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοσίας από τακτικούς εθελοντές, χωρίς διαχείριση αίματος (τράπεζα αίματος). Οι εθελοντές αιμοδότες ειδοποιούνται με sms ή email για την επόμενη τους αιμοδοσία ενώ η καμπάνια έχει στραφεί πλέον στους νεότερους εθελοντές αιμοδότες 17+, με την δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού που απευθύνεται στις μικρότερες ηλικίες και τους αιμοδότες πρώτης φοράς.

Το πρόγραμμα έχει τεράστια απήχηση και προσελκύει εθελοντές αιμοδότες από όλες τις γύρω περιοχές. Σημαντικά ποσοστά επίσης έχουν σημειωθεί στις εγγραφές δωρητών μυελού οστών ενώ έχει ξεκινήσει καμπάνια και για τη δωρεά ομφάλιου αίματος. Οι διοργανωτές εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες τους στους αιμοδότες και τις αιμοδότριες καθώς και το ΚΕΠ και την τοπική κοινότητα για την φιλοξενία της αιμοδοσίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί