Με αλαζονεία και υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα ο Μητσοτάκης στη Νίκαια – Σφοδρά πυρά από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Πολύ σύντομα οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να γιορτάσουν την απαλλαγή τους από τον αλαζονικό και επικίνδυνο κ. Μητσοτάκη», τονίζει η Κουμουνδούρου

«Την 1η Μαΐου, όπως έχω δεσμευθεί, θα αυξηθεί σημαντικά ο κατώτατος μισθός, γιατί το μέρισμα ανάπτυξης θα πρέπει να διανέμεται δίκαια όχι μόνον στις επιχειρήσεις, αλλά και στους εργαζομένους» αναγκάστηκε να υποσχεθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβαση του (Δευτέρα 18/4) στην προσυνεδριακή συζήτηση της Νέας Δημοκρατίας στη Νίκαια με θέμα την κοινωνική πολιτική και την ισότητα, γνωρίζοντας πως η δραματική και ανεξέλεγκτη ακρίβεια «καταπίνει» εδώ και μήνες το εισόδημα των εργαζόμενων.

Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε γενικόλογα ότι η δεύτερη εντός του τρέχοντος έτους αύξηση του κατώτατου μισθού θα συνεκτιμά αφενός την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, αλλά και τον πληθωρισμό, που όπως, παραδέχθηκε «ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε, δε, πως η πλέον αποτελεσματική κοινωνική πολιτική είναι η μείωση της ανεργίας και η δημιουργία νέων, καλών θέσεων απασχόλησης, υπενθυμίζοντας πως εν μέσω ενός πολύ δύσκολου οικονομικού και πολιτικού περιβάλλοντος η κυβέρνηση της ΝΔ κατόρθωσε να μειώσει την ανεργία στο 12,8% από το 17,2%, που την παρέλαβε τον Ιούλιο του 2019. «Δεν θα είμαι ικανοποιημένος έως ότου αυτό το ποσοστό πέσει κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος με υβριστικό ύφος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Μακάρι να έκαναν Συνέδριο κάθε χρόνο για να μας θυμίζουν από τι γλυτώσαμε, ένα αφόρητο μείγμα τοξικότητας, χυδαιολογίας, λαϊκισμού και εντάσεων που δεν αρμόζει σε κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης, σαν να βρίσκεταο εκτός τόπου και χρόνου, έθεσε ακόμη ένα προεκλογικό δίλημμα: «εάν επιτύχαμε τόσα πολλά εν μέσω πανδημίας, εισβολής στον Έβρο και οξείας οικονομικής κρίσης φανταστείτε τι θα πετύχουμε σε μία 8ετία».

Σε υψηλούς τόνους ήρθε λίγο αργότερα η νακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:

Πολύ σύντομα οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να γιορτάσουν την απαλλαγή τους από τον αλαζονικό και επικίνδυνο κ. Μητσοτάκη. Τον άνθρωπο που έχει οδηγήσει τη χώρα σε ρεκόρ ακρίβειας αφού πρώτα την οδήγησε σε ρεκόρ απωλειών μέσα στην πανδημία. Τον άνθρωπο που χωρίς ντροπή “πούλησε” περικεφαλαίες για να έρθει σήμερα χυδαία και κυνικά να  προστατεύει την αισχροκέρδεια. Ο κ. Μητσοτάκη να είναι σίγουρος ότι η σελίδα που θα αφήσει στην σύγχρονη ελληνική ιστορία θα έχει ένα χρώμα: μαύρο.

Επειδή η ασύστολη αλαζονεία του ωστόσο δεν έχει τέλος, θα είχε ενδιαφέρον να τολμήσει να περπατήσει σε έναν εμπορικό δρόμο χωρίς δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ η να κάνει συνέδριο με 10.000 συνέδρους και πολίτες σε ανοιχτή δημόσια συζήτηση.​

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί