Βουλευτές Κρήτης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Να εφαρμοστεί καθολικά το Μεταφορικό Ισοδύναμο στο νησί

Σωκράτης Βαρδάκης: «Η κυβέρνηση να αντιληφθεί επιτέλους ότι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της χώρας βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής»

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την καταβολή του συνολικού ποσού του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου στους δικαιούχους, την επέκτασή του, αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης του αγροτικού κόσμου, προχώρησαν  οι βουλευτές Κρήτης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας αναφορά προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, την επιστολή των Αγροτικών Συλλόγων Λασιθίου, Σελίνου Χανίων, Σητείας Λασιθίου, Τυμπακίου Ηρακλείου.

Δείτε: Αγρότες Κρήτης: Επιστολή αγωνίας και αγανάκτησης στον υπουργό για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Εκφράζεται για άλλη μια φορά η ανάγκη καθολικής εφαρμογής του Μέτρου για την Κρήτη σε επιβάτες και καύσιμα, όπως ισχύει και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Επιπρόσθετα, οι σύλλογοι επισημαίνουν τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει για την καταβολή της ενίσχυσης de minimis, το όριο που έχει καθοριστεί για το σύνολο του ποσού την τελευταία τριετία. Η άντληση κεφαλαίων από την ενίσχυση για την υλοποίηση άλλων επιχειρησιακών προγραμμάτων, μειώνει τους πόρους για Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, Ομάδες Παραγωγών, αλλά και επιχειρήσεις με αυξημένο κύκλο εργασιών. 

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης, «Δέησε η κυβέρνηση να καταβάλει ένα μέρος του οφειλόμενου από το ΜΙ ποσού, μετά από επανειλημμένες κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις για ανάγκη στήριξης του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα. Οι αρμόδιοι Υπουργοί θα πρέπει  να αντιληφθούν ότι οι άνθρωποι βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής και απαιτείται η ουσιαστική στήριξή τους με κάθε δυνατό τρόπο».

Με δεδομένα τα παραπάνω, οι βουλευτές καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν την επιστολή των Αγροτικών Συλλόγων και να τους ενημερώσουν για τις ενέργειες στις οποίες προτίθενται να προβούν. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί