Κρήτη: Έπεσε πέτρα σε αυτοκίνητο εν κινήσει – Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα (Φωτο)

Τύχη βουνό είχαν δυο γυναίκες από το Λουτράκι της Άνω Βιάννου, όταν, εντελώς απροσδόκητα, άκουσαν ένα ιδιαίτερα εκκωφαντικό θόρυβο και μια πέτρα να σπάει το παρμπρίζ και να πέφτει στα πόδια της συνοδηγού!

Είναι ευτύχημα, που η ιδιοκτήτρια και οδηγός του αυτοκινήτου κ. Ελπίδα Γελασάκη, επέδειξε παροιμιώδη ψυχραιμία, γιατί διαφορετικά θα μπορούσαν να βρεθούν και στον παρακείμενο μεγάλο γκρεμό! Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου, στο δρόμο Άνω Βιάννου-Ιεράπετρας, στο ύψος της διακλάδωσης προς το Λουτράκι της Άνω Βιάννου. Όπως είπαν στο viannitika.gr φίλοι και συγγενείς των δύο γυναικών η αιτία του κακού ήταν οι αίγες και βρίσκονταν πάνω από το πρανές που έχει ύψος πάνω από 50 μέτρα, με συνέπεια να κυλήσει η πέτρα!

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι παθούσες, το κακό έγινε όταν κάποιος κτηνοτρόφος χρησιμοποιώντας τα σκυλιά του προσπαθούσε να περιμαζέψει τις αίγες του. «Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί» είπε στον ιστότοπο η κ. Δέσποινα Γελασάκη και συμπλήρωσε: «Κάθε πρωί περνούν από δω τα σχολικά λεωφορεία με τόσους μαθητές, όπως και τα παιδιά για τον Παιδικό Σταθμό… Αντιλαμβάνεστε τι θα συμβεί αν, ο μη γένοιτο, πέσει μια μεγαλύτερη πέτρα»;

Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσε ο αντιδήμαρχος Βιάννου κ. Χαρίλαος Τριγωνάκης, ο οποίος όπως είπε, «δεν είναι μήνας που έχουμε στείλει σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες Υπηρεσίας της Περιφέρειας Κρήτης, εκθέτοντας το πρόβλημα και τους θανάσιμους κινδύνους που εγκυμονούν για τους διερχόμενους οδηγούς»… Βέβαια το πρόβλημα της αδέσποτης αιγοκτηνοτροφίας είναι ιδιαίτερα οξύ και τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι τεράστια! «Σχεδόν σε ολόκληρο το κεντρικό οδικό δίκτυο από την Άνω Βιάννο έως και τα σύνορα με το Ν. Λασιθίου οι διερχόμενοι οδηγοί κινδυνεύουν να σκοτωθούν είτε από τις αίγες είτε από τις πέτρες που κυλούν στο οδόστρωμα από τα πρανή», μας είπαν πολλοί κάτοικοι.

Ανακρίσεις για το περιστατικό διενεργούνται από το Α.Τ. Βιάννου.

 viannitika.gr 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί