Kατέβασαν τον Έντι Ράμα από πτήση γιατί αρνήθηκε να φορέσει μάσκα

Απομακρύνθηκε από αεροσκάφος της Lufthansa στη Γερμανία, καθώς δεν συμμορφωνόταν με τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Ένα επεισόδιο μέσα σε αεροπλάνο με πρωταγωνιστή τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα αποκαλύπτουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει το περιοδικό Der Spiegel, ο Έντι Ράμα υποχρεώθηκε να απομακρυνθεί από αεροπλάνο της Lufthansa στη Γερμανία, καθώς αρνήθηκε να φορέσει μάσκα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Όπως μεταδίδει το γερμανικό μέσο, το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2021, στην πτήση Φρανκφούρτη – Ντιτρόιτ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού αερομεταφορέα, Κάρστεν Σπορ, υπήρξε σύμφωνος με την απόφαση του προσωπικού της Lufthansa να απομακρύνει τον Αλβανό πρωθυπουργό από την πτήση, καθώς “αρνήθηκε επανειλημμένα να φορέσει προστατευτική μάσκα στο αεροσκάφος”.

Σύμφωνα με το Der Spiegel, η ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας συνόδευσε τον Αλβανό πρωθυπουργό εκτός αεροσκάφους “μετά από διαμάχη για τη μάσκα”.

«Ο Έντι Ράμα προκάλεσε σκάνδαλο, κατά τη διάρκεια του τέταρτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς δεν ήθελε να φορέσει μάσκα. Ήρθε η αστυνομία, όταν ακόμα και ο πιλότος δεν κατάφερε να επιλύσει τη διαμάχη», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της αλβανικής κυβέρνησης, Έντρι Φούγκα, δεν διέψευσε το συμβάν. Ωστόσο, υποστήριξε ότι το προσωπικό του αεροπλάνου “προκάλεσε” τον Ράμα και πως η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί