Φωτιά στο Μάτι: Ποινική αναβάθμιση της κατηγορίας για πέντε πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής

Περαιτέρω ανάκριση για κακούργημα εις βάρος πέντε πρώην στελεχών της Πυροσβεστικής αποφάσισε το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Σύμφωνα με το χιλίων σελίδων βούλευμα (1368/22) οι δικαστές αφού αποτίμησαν το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων διατάσσουν ομόφωνα

  1. Την περαιτέρω κύρια ανάκριση για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης σε βάρος πρώην πέντε στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
  2. Την παραπομπή σε δίκη για πλημμεληματικές  κατηγορίες «συρρικνωμένες» για 13 άτομα.
  3. Την πλήρη απαλλαγή 10 ατόμων από το χώρο της Αστυνομίας και αντιδημάρχους.

Το δικαστικό συμβούλιο με πρόεδρο τον κ. Γιώργο Κασσίμη και μέλη τις πρωτοδίκες Θεοδώρα Τραϊανίδου και Νίκη Ρεβύθη, προχώρησε στην απόφαση αυτή έπειτα από μια σειρά συγκεκριμένες ενέργειες και πράξεις των πέντε κατηγορουμένων, που συνέτειναν στη δημιουργηθείσα κατάσταση κινδύνου που εν τέλει κατέληξε στην απώλεια 103 ανθρώπων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δικαστές αξιολόγησαν δικαστικά ντοκουμέντα, από τα οποία προκύπτει ότι τα αναγκαία εναέρια μέσα δεν χρησιμοποιήθηκαν, ότι υψηλόβαθμος αξιωματικός της Πυροσβεστικής που είχε την ευθύνη για τα εναέρια μέσα την κρίσιμη ώρα έλειπε από τη θέση του και δεν πρότεινε να σηκωθούν ελικόπτερα που παρέμειναν καθηλωμένα και ότι άλλος υψηλόβαθμος αξιωματικός που βρισκόταν σε φωτιά στην Κινέτα, παρά τις οδηγίες που είχε λάβει να μεταβεί στο Μάτι, έφτασε με μεγάλη καθυστέρηση, ενώ είχαν αρχίσει οι αναφορές για τους πρώτους νεκρούς.

Αφού εκδοθεί το βούλευμα, η δικογραφία επιστρέφει στον ανακριτή Αθ.Μαρνέρη ο οποίος αναμένεται να ζητήσει την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για τα πέντε άτομα και εάν τελικά η δίωξη ασκηθεί οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι θα κληθούν εκ νέου σε απολογία αυτή τη φορά για το κακούργημα της έκθεσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί