Γιατί εμποδίζει η Κυβέρνηση την δραστηριοποίηση των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. στο χώρο της εκπαίδευσης;

Ερώτηση Χάρη Μαμουλάκη προς την Υπουργό Παιδείας

Τα εμπόδια που έβαλε η Κυβέρνηση της ΝΔ στην λειτουργία των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων – ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. στο χώρο της εκπαίδευσης, αναδεικνύει με Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή του αρμόδιου Τομεάρχη Νίκου Φίλη και 17 ακόμη Βουλευτών.

«Ο θεμελιώδης νόμος που διέπει την λειτουργία των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. προβλέπει ρητά την δραστηριοποίηση τους σε πεδία κοινωνικών υπηρεσιών γενικού ενδιαφέροντος, όπως είναι η εκπαίδευση» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Η απαγόρευση δραστηριοποίησής τους σε αυτόν τον τομέα από την Κυβέρνηση της ΝΔ είναι άδικη και αναιτιολόγητη, γι’ αυτό και στηρίζουμε τον αγώνα τους συνεχίζοντας τις πιέσεις μας, ζητώντας εξηγήσεις από την Υπουργό Παιδείας.».

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Μαρτίου 2022, με πρωτοβουλία του Χάρη Μαμουλάκη και την συνυπογραφή της αρμόδιας Τομεάρχη Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και 40 ακόμη Βουλευτών, είχε κατατεθεί Ερώτηση και προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, με την οποία ζητούνταν εξηγήσεις για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην στήριξη των υφιστάμενων φορέων Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας – Κ.ΑΛ.Ο μέσω επιδότησης των δράσεών τους. Επίσης, στις 30 Μαρτίου 2022, ο Χάρης Μαμουλάκης είχε καταθέσει ως Αναφορά σχετική επιστολή της Ένωσης Φορέων Κ.ΑΛ.Ο. Νοτίου Αιγαίου – Αρχιπέλαγος προς τους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με την οποία διαμαρτυρόταν για τα προβλήματα που δημιουργεί η συγκεκριμένη διάταξη σε αρκετά φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών, απλά και μόνο επειδή διάλεξαν να λειτουργήσουν ως Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί