Χ. Μαμουλάκης: Να ενταχθεί η ζάχαρη των μελισσοκόμων στις επιδοτούμενες ζωοτροφές

Στη Βουλή το αίτημα της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος από τον αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτή Ηρακλείου

Την αναγκαιότητα να ενταχθεί η ζάχαρη των μελισσοκόμων στις επιδοτούμενες ζωοτροφές αναδεικνύει ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας ως Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σχετική επιστολή της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος.

Όπως αναφέρουν τα μέλη της Ομοσπονδίας, κάτι τέτοιο είναι εφικτό, αφού η ζάχαρη αποτελεί την βασική ύλη των τροφών που προορίζονται για την μέλισσα και συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο πρώτων υλών των ζωοτροφών.

Ο Χάρης Μαμουλάκης ζητάει ενημέρωση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, σχετικά με το εάν θα ικανοποιήσει αυτό το δίκαιο αίτημα.

Η επιστολή της Ομοσπονδίας

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

     Προς: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

  1. Υπουργό κ. Γεωργαντά
  2. Υφυπουργό κ. Κεδίκογλου

              Κοιν.: Γενική Γραμματέα κ. Καλογήρου

Σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 1017/2017 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 68/2013 για τον κατάλογο πρώτων υλών των ζωοτροφών, εντάσσονται στον κατάλογο και όσα προϊόντα προέρχονται από κόνδυλους και ρίζες.

Τέτοιο προϊόν θεωρείται και η ζάχαρη είτε προέρχεται από ζαχαρότευτλα είτε από ζαχαροκάλαμα με αριθμό λίστας στον κατάλογο των ζωοτροφών 4.1.3 και 7.6.3 αντίστοιχα.

Σας γνωρίζουμε ότι η ζάχαρη αποτελεί την βασική ύλη των τροφών που προορίζονται για την μέλισσα, της λεγόμενης  ζαχαρόπαστας ή βανίλιας.

Για τον λόγο αυτόν, σας ζητούμε να εντάξετε και την ζάχαρη των μελισσοκόμων στον κατάλογο με τις επιδοτούμενες ζωοτροφές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί