Το γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα προτείνει στον Μελανσόν κοινό ψηφοδέλτιο στις βουλευτικές

Έκκληση προς τον Ζαν-Λικ Μελανσόν, συμπρόεδρο του Κόμματος της Αριστεράς στη Γαλλία και τρίτο στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, για κοινό ψηφοδέλτιο στις βουλευτικές εκλογές κάνει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Γαλλίας.

Ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές, Φαμπιέν Ρουσέλ, απευθυνόμενος προς τον Μελανσόν για να να παρουσιάσουν κοινή λίστα στις εκλογές του καλοκαιριού, δήλωσε: «Η Αριστερά μπορεί να κερδίσει».

Ο Ζαν-Λικ Μελανσόν είχε εξαιρετική παρουσία στις προεδρικές εκλογές, καθώς έλαβε 21,95% των ψήφων, ποσοστό υψηλότερο από ό,τι του έδιναν οι δημοσκοπήσεις και σαφώς υψηλότερο από άλλες εκλογικές αναμετρήσεις, γεγονός που τον καθιστά ρυθμιστή στον β΄ γύρο, όπου πέρασαν ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν. Επιπλέον κέρδισε κατά κράτος στις ηλικίες 18-24 ετών με το ποσοστό του να φθάνει στο 34%. Στην ίδια ηλικιακή ομάδα ακολουθεί ο Μακρόν με 25% και η Λεπέν είναι τρίτη με 17%.

Ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος, Ρουσέλ, έχει επικριθεί πολύ τις τελευταίες ημέρες για την απόφασή του να μη συμπαραταχθεί με τον Μελανσόν, ειδικά μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που έφερε τη Μαρίν Λεπέν τόσο κοντά στη νίκη και με το αποτέλεσμα του β’ γύρου να είναι εξαιρετικά αμφίρροπο.

Ωστόσο, ο Ρουσέλ αμφισβητεί την κριτική και απάντα στους επικριτές του: «Οι ψηφοφόροι μου θα ψήφιζαν τον Μελανσόν αν δεν είχα κατεβεί στις εκλογές; Αυτό είναι πολιτική φαντασία».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί