Σεμινάριο για τον έλεγχο της Νόσου των Λεγεωνάριων από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Πιστοποιημένη εξ αποστάσεως εκπαίδευση υπεύθυνων για τον έλεγχο της Νόσου των ΛεγεωνάριωνΈναρξη: 27/04/22

Πιστοποιημένη εξ αποστάσεως εκπαίδευση υπεύθυνων για τον έλεγχο του βακτηρίου Legionella spp. (Νόσος των Λεγεωνάριων) – Βασικές γνώσεις ασφάλειας και ποιότητας νερού δικτύων ύδρευσης και αναψυχής, παρέχει το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου με  νέο σεμινάριο που απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο. 

Σκοπός του προγράμματος είναι:

  • Να παρέχει στον εκπαιδευόμενο γνώσεις που αφορούν τον έλεγχο της Legionella spp και τη Νόσο των λεγεωνάριων.
  • Να παρέχει τις επιπλέον ειδικές πληροφορίες σχετικά με τη νόσο των λεγεωνάριων για διευθυντές τουριστικών καταλυμάτων.
  • Να παρέχει στον εκπαιδευόμενο γνώσεις που αφορούν στη διαχείριση της ποιότητας καθώς και της υγιεινής και ασφάλειας των δικτύων ύδρευσης.
  • Ο εκπαιδευόμενος να αποκτήσει γνώση των κινδύνων που απειλούν την ασφάλεια και ποιότητα του νερού καθώς και των υλικών και των ενεργειών που απαιτούνται για τον έλεγχο και την επιτήρηση αυτών.
  • Ο εκπαιδευόμενος να μάθει καινοτόμες τεχνικές και υλικά καθώς και εισαγωγικές γνώσεις σχεδίων ασφάλειας νερού (water safety plans).
  • Απευθύνεται σε εργαζόμενους, ιδιοκτήτες ή υπεύθυνους ξενοδοχειακών μονάδων – ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων, Νοσοκομείων, ΔΕΥΑ κ.α.

Ενότητες σεμιναρίου:

  • Legionella spp – Νόσος των λεγεωνάριων: Τι είναι η νόσος των λεγεωνάριων; Πώς μεταδίδεται; Ποια είναι τα επικίνδυνα σημεία; Πού μπορούν να επιβιώσουν και να πολλαπλασιαστούν τα βακτήρια Legionella spp;
  • Μείωση του κινδύνου: σχέδιο 15 σημείων για τη μείωση του κινδύνου από τη Legionella
  • Κίνδυνοι (Χημικοί, φυσικοί, μικροβιολογικοί,)
  • Μικροβιολογία υδάτων
  • Μέθοδοι δειγματοληψίας νερού
  • Επιτόπιες μετρήσεις
  • Μεθοδολογία σχεδίων ασφάλειας νερού
  • Καινοτόμες πρακτικές απολύμανσης και χρήση νέων υλικών.

Κόστος 90 ευρώ – στο ποσό συμπεριλαμβάνεται και το κόστος των εξετάσεων. Ειδικές εκπτώσεις σε ομαδικές εγγραφές από ξενοδοχεία.

Διάρκεια προγράμματος: 16 ώρες – 8 ώρες σύγχρονης εξ αποστάσεως τηλεκατάρτισης και 8 ώρες προσωπικής μελέτης σε πλατφόρμα διαδικτυακής ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης.

Τετάρτη 27/04 και Παρασκευή 29/04 18.00μμ με 21.15μμ (εξ’ αποστάσεως)

Βεβαίωση παρακολούθησης: Με την ολοκλήρωση του επιμορφωτικού προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης 16 ωρών.

Πιστοποίηση επιμόρφωσης: Έκδοση Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ), μετά από επιτυχία σε εξετάσεις και παροχή πιστωτικών μονάδων ECVET.

Σχετικά με το πρόγραμμα: Αποτελεί νομοθετική απαίτηση σύμφωνα με την Γ1(δ)/ ΓΠ οικ.67322 (ΦΕΚ 3282 ‘Β 19/9/2017 Ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης σε συμμόρφωση προς τις διατάξεις της Οδηγίας 98/83/ΕΚ του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της 3ης Νοεμβρίου 1998 όπως τροποποιήθηκε με την Οδηγία (ΕΕ) 2015/1787 (L260, 7.10.2015).

Βασικές γνώσεις για την σωστή εφαρμογή της Υ.Δ. Γ1/433/1973 (ΦΕΚ 87/Β’/1973) «Περί κολυμβητικών δεξαμενών μετά οδηγιών κατασκευής και λειτουργίας αυτών», όπως ισχύει και της Εγκυκλίου Δ1/ ΓΠοικ.32965/ 27 -05-2020 Πρόληψη της νόσου των λεγεωνάριων στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19.

Εισηγητής: Δρ. Παπαδάκης Αντώνιος, Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D.- Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης. Διδάκτορας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, Επιστημονικός συνεργάτης μονάδας Μικροβιολογικής Υγιεινής ύδατος τροφίμων και περιβάλλοντος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης. Εκπαιδευτής Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης. Εκπαιδευτής εγγεγραμμένος στο Μητρώο Εκπαιδευτών ΕΦΕΤ (3602013708) Εκπαίδευση προσωπικού σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων. Εκπαιδευτής εγγεγραμμένος στο Μητρώο εκπαιδευτών ΛΑΕΚ ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗ: 48232 Πιστοποιημένος εκπαιδευτής πληροφορικής εγγεγραμμένος στο μητρώο εκπαιδευτών ECDL Foundation Hellas.

Πληροφορίες: ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Ικάρου και Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός., τηλ. 2810-302735 & 302730,info@katartisi.gr από 09:00 έως 15:00 και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί