Νέα αρχή με την Αριστερά για προοδευτική διακυβέρνηση – Αρχίζει το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Την ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να αναλάβει την ιστορική ευθύνη «να ξαναβγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» αναμένεται να υπογραμμίσει στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, με την οποία θα ανοίξει τις εργασίες του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο Τάε Κβον Ντο.

Ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να στείλει μήνυμα νίκης στις ερχόμενες εκλογές με εγγυήτρια δύναμη μια ισχυρή Αριστερά για τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης. Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται ένα σύγχρονο, μαζικό, συμμετοχικό, δημοκρατικό κόμμα, που θα νικήσει στις κάλπες της απλής αναλογικής και θα σημάνει την αρχή του τέλους της κυβέρνησης Μητσοτάκη, της «πιο αποτυχημένης κυβέρνησης των τελευταίων δεκαετιών».

Με την παρουσία 5.700 συνέδρων, προσκεκλημένων του κόμματος, απλών μελών και πλήθους κόσμου ανοίγει τις πύλες του, το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. φιλοδοξεί να είναι το πρώτο βήμα για την αυγή μιας νέας προοδευτικής κυβέρνησης που θα στείλει μήνυμα αισιοδοξίας σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης.

Το νεοφιλελεύθερο δόγμα έχει χρεοκοπήσει

Ειδικότερα, από το βήμα του 3ου Συνεδρίου, ο Αλ. Τσίπρας θα αναλύσει την πολιτική και κοινωνική συγκυρία, όπου θα επικεντρωθεί στην απόλυτη αποτυχία τής κυβέρνησης να διαχειριστεί τις επάλληλες κρίσεις που μαστίζουν την κοινωνία, στην πανδημία, στον πόλεμο και στη γεωπολιτική κρίση ασφάλειας, την κλιματική κρίση, την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, συμπεραίνοντας παράλληλα ότι μέσα από τις πολιτικές της η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει λειτουργήσει ως επιταχυντής των κρίσεων αυτών με πανευρωπαϊκές αρνητικές πρωτιές.

Στις σημερινές συνθήκες, το κυρίαρχο νεοφιλελεύθερο δόγμα και η αυτορρύθμιση των αγορών έχουν χρεοκοπήσει. Το 2022 δεν είναι 2019, θα αναφέρει ο Αλ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας την επιτακτική ανάγκη για έναν νέο κόσμο, με ισχυρό κοινωνικό κράτος, ισχυρό Δημόσιο, που θα διευρύνει και θα προστατεύει τα δημόσια αγαθά για τη μείωση των ανισοτήτων, που είναι η σύγχρονη βασική διαχωριστική γραμμή στο πολιτικό σύστημα.

Σε πλήρη αντίθεση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο επίτιμος εκπρόσωπος της ιδεολογίας που χρεοκόπησε. Χρησιμοποιεί το Δημόσιο ως λάφυρο για μια ελίτ που εκπροσωπεί βαθαίνοντας τις ανισότητες εις βάρος των πολλών. Οι πολίτες βιώνουν τις συνέπειες αυτής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής καθημερινά στη ζωή και την τσέπη τους. Ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται, επίσης, να αναφερθεί στις δυσκολίες, στα προβλήματα αλλά και στις σημαντικές επιτυχίες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

5+1 προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Από το βήμα του 3ου Συνεδρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα καταθέσει τις 5+1 βασικές προγραμματικές δεσμεύσεις για την προοδευτική κυβέρνηση, τις οποίες θα υλοποιήσει αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης. Η εφαρμογή τους θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση ενίσχυση της μεγάλης κοινωνικής πλειονότητας και θα αλλάξει τη ζωή των πολιτών προς το καλύτερο. Οι δεσμεύσεις αυτές περιλαμβάνουν: α) ριζοσπαστικά και ουσιαστικά μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας, β) αποκατάσταση της εργασίας και ενίσχυση μισθών, στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δ) ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας του ΕΣΥ και των συντάξεων, ε) στήριξη της νέας γενιάς με άμεσα μέτρα για την Παιδεία και την εφαρμογή προγράμματος στέγης. Τέλος, ιδιαίτερα κρίσιμο για το μέλλον της χώρας είναι το όραμα για αλλαγή παραγωγικού μοντέλου, που θα περιλαμβάνει: αγροτική παραγωγή-μεταποίηση-πράσινη μετάβαση.

Η νίκη από τις κάλπες της απλής αναλογικής είναι η μοναδική προϋπόθεση για να υλοποιηθούν αυτές οι δεσμεύσεις, θα υπογραμμίσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖ-Π.Σ. Ο Αλ. Τσίπρας θα στείλει μήνυμα νίκης, η οποία θα έρθει πιο σύντομα διαψεύδοντας τις δημοσκοπήσεις, που ήδη τους τελευταίους μήνες προσπαθούν να «μαζέψουν» τη διαφορά για να μην εκτεθούν. Την επομένη των εκλογών, με την εγγύηση μιας ισχυρής Αριστεράς, θα συγκροτηθεί προοδευτική κυβέρνηση για μια κοινωνία που θα περιορίσει τις ανισότητες και θα επαναφέρει το αίσθημα δικαιοσύνης στη χώρα.

Καμπάνια της Αλληλεγγύης για  Όλους

Συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία από τον χώρο του Συνεδρίου

Στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα υπάρχει περίπτερο της Αλληλεγγύης για  Όλους για τη συλλογή χρημάτων και ανθρωπιστικού υλικού. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στηρίζει ενεργά την καμπάνια της Αλληλεγγύης για  Όλους για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους της Ουκρανίας στις 5 Μαΐου.

«Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει οδηγήσει στον θάνατο χιλιάδες αμάχους και σε προσφυγικές ροές εκατομμυρίων. Η ανάγκη για ανθρωπιστικές και ειρηνευτικές πρωτοβουλίες είναι μεγαλύτερη από ποτέ» τονίζει η Αλληλεγγύη για  Όλους.

Η βοήθεια θα διανεμηθεί στους Γιατρούς του Κόσμου και στις ελληνικές ομογενειακές οργανώσεις της Οδησσού με τη βοήθεια της Κίνησης Δημοκρατικού Ελληνισμού της Διασποράς – Μία Ελλάδα.

Πηγή: Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί