Μ. Συντυχάκης: Νέα ελληνική συμβολή στις πολεμικές επιδιώξεις του ΝΑΤΟ (Βίντεο)

Η πολιτική της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς είναι άκρως επικίνδυνη, αφού μπλέκει το λαό μας σε αντιπαραθέσεις ισχυρών δυνάμεων και τον στοχοποιεί, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής σχετικά με την κύρωση μνημονίων κατανόησης με την Τουρκία και τη Ρουμανία για τη λειτουργία «Κέντρου Αριστείας Ναυτικής Ασφαλείας».

Σημειώνεται ότι το «Κέντρο Αριστείας» λειτουργεί στην Κωνσταντινούπολη και η Ελλάδα θα συμμετέχει με δύο στελέχη της, εκ των οποίων το ένα θα είναι ο υποδιοικητής του Κέντρου.

Όπως σημείωσε ο Μ. Συντυχάκης οι ελληνικές κυβερνήσεις 70 χρόνια τώρα εντάσσουν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στα κάθε είδους επιτελεία του ΝΑΤΟικού μηχανισμού, στέλνουν στρατιωτικές μονάδες σε επιχειρήσεις και σε ασκήσεις-πρόβες πολέμου, πρωτοστατώντας μάλιστα πολλές φορές ανάμεσα στις άλλες χώρες-μέλη, δικαιολογώντας αυτές τις συμμετοχές ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη «σταθερότητα και ασφάλεια».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Δηλαδή στοχοποιείται η χώρα μας από αντίπαλα προς το ΝΑΤΟ ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα, όπως επιβεβαιώνεται από την κατάσταση στην Ουκρανία.

Ο Μ. Συντυχάκης σημείωσε ότι συζητείται μια ακόμη ελληνική συμβολή στην περαιτέρω ενίσχυση των πολεμικών επιδιώξεων του ΝΑΤΟ για να δρα ανενόχλητο και σε ασφαλές περιβάλλον και όχι για να «διασφαλίζει» «ένα ασφαλέστερο θαλάσσιο περιβάλλον», όπως υποκριτικά αναφέρουν τα μνημόνια κατανόησης μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας – Ρουμανίας, το μεν πρώτο για την ίδρυση, διοίκηση και λειτουργία του «Κέντρου Αριστείας Ναυτικής Ασφάλειας» και το δεύτερο για τη θέσπιση της λειτουργικής σχέσης ανάμεσα στο Στρατηγείο της Ανώτατης Συμμαχικής Διοίκησης Μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ και στα συμμετέχοντα κράτη στο «Κέντρο Αριστείας Ναυτικής Ασφάλειας».

Μετά το «Ολοκληρωμένο Κέντρο Αριστείας Αεροπορικής και Πυραυλικής Άμυνας» στη Σούδα, που το συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και το έθεσε σε λειτουργία η ΝΔ, τώρα, για την «ανάγκη ενίσχυσης των αντιαεροπορικών και αντιπυραυλικών δυνατοτήτων και υποστήριξης της δια-λειτουργικότητας» του ΝΑΤΟ, που επιβεβαιώνει τη «βύθιση» του νησιού και της χώρας σε μια δίνη επικίνδυνων σχεδιασμών και ανταγωνισμών με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, η κυβέρνηση της ΝΔ μας προτείνει η χώρα να συνεισφέρει στη λειτουργία του ΝΑΤΟ, ενός ακόμη κέντρου «αριστείας», που φιλοξενείται στην Τουρκία.

Έτσι ξανά ο ελληνικός λαός θα κληθεί να συνεισφέρει τόσο οικονομικά (πάνω από 200 χιλ. ευρώ μόνο τα πάγια ετήσια έξοδα), όσο με προσωπικό, αλλά και με τις γνώσεις-προτάσεις του, ώστε η λυκοσυμμαχία να βελτιώσει τις ικανότητές της για έλεγχο των θαλασσών σαν παγκόσμιος χωροφύλακας.

Με βάση όλα τα παραπάνω, ο Μ. Συντυχάκης ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει την κύρωση των Μνημονίων Κατανόησης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί