ΕΟΠΥΥ: Κίνδυνος για κλείσιμο των φαρμακείων – Ζητούνται απαντήσεις από Πλεύρη

Κοινοβουλευτική αναφορά του Ανδρέα Ξανθού προς τον υπουργό Υγείας ζητώντας την επίσημη θέση του υπουργείου – Την ανησυχία τους εκφράζουν ΠΟΝ και ΕΣΑμεΑ

Το κίνδυνο να κλείσουν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ αναδεικνύουν με ανακοινώσεις τους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών (ΠΟΝ) και η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Υπενθυμίζεται ότι τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ εξυπηρετούν κυρίως άτομα με χρόνιες παθήσεις και ασθενείς που κάνουν χρήση ακριβών φαρμάκων με μηδενική συμμετοχή.

ΠΟΝ και ΕΣΑμεΑ, με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται στο κλείσιμο των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ και μεταφορά των ακριβών φαρμάκων σε ιδιωτικά φαρμακεία και φαρμακαποθήκες, προειδοποιούν ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επιβάρυνε σημαντικά το δημοσιονομικό κόστος.

«Η αποκλειστική χορήγηση των φαρμάκων αυτών από τα ιδιωτικά φαρμακεία θα αυξήσει τις μηνιαίες οικονομικές υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ λόγω της διαφοράς στην τιμή χορήγησής τους», τονίζει η ΠΟΝ.

Σημειώνεται ότι στα ιδιωτικά φαρμακεία τα φάρμακα χορηγούνται στη λιανική τιμή, ενώ στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ χορηγούνται στην νοσοκομειακή τιμή που, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών, είναι τουλάχιστον 30% χαμηλότερη.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός προχώρησε σε Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ζητώντας την επίσημη θέση του υπουργείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί