Έφυγε από τη ζωή ο συνθέτης και τραγουδιστής Σταύρος Λογαρίδης

Σε ηλικία 69 ετών

Ο Σταύρος Λογαρίδης, μέλος της θρυλικής μπάντας Poll, μαζί με τον Κώστα Τουρνά και τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς, έχασε τη μάχη και πέθανε σήμερα σε ηλικία 69 ετών χτυπημένος από τον καρκίνο.

Ο σημαντικός δημιουργός γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 21 Σεπτεμβρίου 1953, ξεκίνησε τη μουσική πριν πάει δημοτικό με την καθοδήγηση του παππού του που ήταν άρχων πρωτοψάλτης στο ναό του Αγίου Γεωργίου στο Πατριαρχείο χειροτονημένος από τον Αθηναγόρα.

Σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών έφτιαξε το συγκρότημα Juniors και τον ίδιο χρόνο το γκρουπ Sphinx ενώ στα 15 του έρχεται στην Αθήνα και κυκλοφορεί από την Polydor τον πρώτο του δίσκο 45 στροφών με τον αστείο τίτλο «Ήταν μια μικρούλα και μελαχρινούλα».

Με τους Poll θα κάνει δύο μεγάλους δίσκους ορόσημο στην ελληνική σκηνή, το «Άνθρωπε» και το «Λευκό Album». Καθώς και μια σειρά 45άρια singles, πριν αποχωρήσει το 1972 διαφωνώντας με την απόφαση να εμφανιστούν στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Ο Σταύρος Λογαρίδης έγραψε μουσική για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση ενώ συνέχισε τη δισκογραφία με συνεργασίες με τον Μπ. Στόκα, την Ελ. Δήμου, τον Ν. Πορτοκάλογλου, τον Κ. Λειβαδά, Ελ. Τσαλιγοπούλου και άλλους

Ο σεμνός δημιουργός εμφανιζόταν σπάνια ενώ μια από τις τελευταίες συνεργασίες του ήταν το 2005 το live με τους Socrates και τον Δημήτρη Πουλικάκο στο Magic Bus του Club22.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί