Βρετανία: Νέες κυρώσεις σε βάρος 178 αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας και Ρώσων ολιγαρχών

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι διευρύνει, σε συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον κατάλογο των ανθρώπων στους οποίους επιβάλλει κυρώσεις, προκειμένου να συμπεριλάβει 178 φιλορώσους αυτονομιστές αλλά και νέους ολιγάρχες και συγγενείς τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών (Foreign Office).

«Η βρετανική κυβέρνηση επιβάλλει κυρώσεις, σε συντονισμό με την ΕΕ, σε 178 άτομα που υποστηρίζουν τις παράνομες αποσχισθείσες περιοχές της Ουκρανίας», έπειτα από «πολλές πληροφορίες την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία έθεσε στο στόχαστρο, με βάρβαρο τρόπο, αμάχους στις περιοχές αυτές», αναφέρεται στην συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Στις κυρώσεις περιλαμβάνονται ο Αλεξάντερ Αναντσένκο και ο Σεργκέι Κοζλόφ, που χαρακτηρίζονται από το Λονδίνο ηγέτες των “αυτόκλητων” φιλορωσικών αυτονομιστικών «δημοκρατιών» του Ντονιέτσκ και του Λουχάνσκ.

«Έπειτα από τις φρικιαστικές πυραυλικές επιθέσεις με στόχο αμάχους στην ανατολική Ουκρανία, επιβάλλουμε σήμερα κυρώσεις σε εκείνους που στηρίζουν τις παράνομες αποσχισθείσες περιοχές και είναι ύποπτοι για θηριωδίες εναντίον του ουκρανικού λαού», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση.

«Θα συνεχίσουμε να θέτουμε στο στόχαστρο όλους εκείνους που βοηθούν και υποκινούν τον πόλεμο του Πούτιν».

Η κυβέρνηση διευκρινίζει πως οι κυρώσεις στοχεύουν συνολικά 206 ανθρώπους, εκ των οποίων 178 αυτονομιστές, αλλά και «έξι ολιγάρχες, στενούς συνεργάτες και υπαλλήλους και 22 επιπλέον πρόσωπα διά της διαδικασίας του επείγοντος».

Περιλαμβάνονται επίσης ο Πάβελ Εζούμποφ, εξάδελφος του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Όλεγκ Ντεριπάσκα και η Νιγκίνα Ζαΐροβα, εκτελεστική βοηθός του επιχειρηματία Μιχαήλ Φρίντμαν. Η Μαρία Λαβρόβα, σύζυγος του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, υπόκειται σε ταξιδιωτική απαγόρευση και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων.

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει επίσης με την κατάθεση σχεδίου νόμου αυτή την εβδομάδα προκειμένου να απαγορευθεί η εισαγωγή προϊόντων σιδήρου και χάλυβα καθώς και η εξαγωγή κβαντικών τεχνολογιών, υλικών προηγμένης τεχνολογίας και πολυτελών αγαθών.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί