Στο Παράρτημα ΑΜΕΑ Λασιθίου και στην Παιδόπολη Νεάπολης κλιμάκιο του ΚΚΕ

Κλιμάκιο του ΚΚΕ της ΚΟ Λασιθίου με επικεφαλής τον Βουλευτή του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο Κρήτης Συντυχάκη Μανώλη περιόδευσε την Δευτέρα 11 Απριλίου στο Παράρτημα ΑΜΕΑ Λασιθίου και στην Παιδόπολη Νεάπολης όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων και της Διοίκησης και των δύο δομών. Από την συζήτηση αναδείχτηκε για άλλη μια φορά η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται και οι δύο αυτές δομές λόγω της διαχρονικής υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης. 

Χαρακτηριστικά παραδείγματα που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω είναι πως το Παράρτημα ΑμΕΑ έχει 62 άτομα προσωπικό εκ των οποίων μόνιμοι είναι οι 31 και οι περιθαλπόμενοι είναι 78 ενώ η αναλογία θα έπρεπε να είναι 2 προσωπικό για 1 περιθαλπόμενο. Eπιπλέoν παράλληλα δουλεύει και το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» που εξυπηρετεί περίπου 80 άτομα. Αντίστοιχη είναι η υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση στην Παιδόπολη Νεάπολης όπου φιλοξενεί κατά μέσο όρο 25 παιδιά με το προσωπικό όλων των ειδικοτήτων να είναι 25 εκ των οποίων μόνιμοι είναι μόλις οι 10 ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε σημαντικές ειδικότητες όπως του Ψυχολόγου.

Στην συζήτηση που είχε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και της διοίκησης των δομών μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η κατάσταση στο Παράρτημα ΑΜΕΑ Λασιθίου αποτυπώνει τη διαχρονική συρρίκνωση των προνοιακών δομών, τη διαρκή υποχρηματοδότηση και τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, κατ’ εφαρμογή των κατευθύνσεων της ΕΕ, με σκοπό να ξεφορτωθεί το κράτος την ευθύνη στους συγκεκριμένους τομείς, για να ανοίξει ο δρόμος στην επιχειρηματική δράση και σ’ αυτούς τους χώρους.(…)Η ανάγκη για ιδρύματα με υψηλές προδιαγραφές, ποιότητας, περίθαλψης και ασφαλείας αναδείχθηκε με το πιο δραματικό τρόπο και στη χώρα μας και στις άλλες χώρες της ΕΕ, με τον κόσμο να παθαίνει μόνος και αβοήθητος στα σπίτια του ή στα ιδρύματα λόγω των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό μέτρα ασφαλείας και του υπεράριθμου των περιθαλπόμενων λόγω της έλλειψης δομών.»     

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί