Ν. Ηγουμενίδης στη Βουλή: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ούτε μπορεί, ούτε είναι στις προθέσεις της να διαχειριστεί σε όφελος της κοινωνίας τα κρίσιμα μέτωπα» (Βίντεο)

Εφ’ όλης της ύλης κριτική στην Κυβέρνηση άσκησε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση «ούτε θέλει, ούτε είναι στις προθέσεις της να διαχειριστεί σε όφελος της ελληνικής κοινωνίας τα κρίσιμα ανοιχτά μέτωπα».

«Στο μέτωπο της εργασίας ακόμα εξετάζετε, κύριε Χατζηδάκη, την αύξηση του κατώτατου μισθού;», είπε απευθυνόμενος στον παρόντα Υπουργό Εργασίας ο βουλευτής Ηρακλείου«Είναι δυνατόν την ώρα που βουλιάζουν τα νοικοκυριά να μην παίρνετε καμία πρωτοβουλία;», ξαναρώτησε ο βουλευτής από το βήμα της Ολομέλειας, συμπεραίνοντας: «Τα συμφέροντα των πολυεθνικών τα οποία με την πολιτική σας υπηρετείτε δεν συμβαδίζουν, δεν ταιριάζουν με τα συμφέροντα των νοικοκυριών και των εργαζομένων που σήμερα περισσότερο από ποτέ απαιτούν στήριξη».

Στον ίδιο τόνο και για το μέτωπο της ακρίβειας διερωτήθηκε με νόημα: «Αλήθεια, τι περιμένει ο κ. Γεωργιάδης; Διερωτώμαι. Τι ακριβώς εξετάζει ακόμα και δεν μειώνει τον ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής; Πόσο θα παρακολουθεί θεατής τα μονοπώλια του χώρου, τις πολυεθνικές του χώρου να κερδοσκοπούν αισχρά εις βάρος των Ελλήνων εργαζομένων;».

Ειδικά για το μέτωπο της πανδημίας, σημείωσε ότι «το θέμα είναι ότι η ιδεοληπτική εμμονή της Νέας Δημοκρατίας στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα και η επακόλουθη εμπορευματοποίηση της υγείας αποκλείει τους οικονομικά ασθενέστερους, αυτούς δηλαδή που πραγματικά έχουν ανάγκη από την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας».

«Ας μην έχουμε αυταπάτες: Η ισχυροποιημένη από την εμπειρία της πανδημίας κοινωνική απαίτηση για ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας δεν ταιριάζει, δεν συμβαδίζει με τις ιδεολογικές αφετηρίες, με το πρόγραμμα αλλά και τις πολιτικές επιλογές της Νέας Δημοκρατίας», σημείωσε ο βουλευτής συνολικά για τη στάση της Κυβέρνησης στη διαχείριση τς πανδημίας.

Ειδικά για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για τον ΟΑΕΔ ο βουλευτής ανέφερε: «Πατάτε σε υπαρκτά προβλήματα που υπάρχουν, προβλήματα όμως που δημιούργησε η πολιτική σας. Μιλάτε για μαύρη εργασία. Αλήθεια, ποιος την ανέχθηκε; Ποιος την προωθεί; Ποιος την εκθρέφει; Μιλάτε για υποδηλωμένη εργασία. Αλήθεια, ποιος ανέχεται την υποδηλωμένη εργασία; Όλο αυτό το σύστημα που τελικά οδηγεί σε υποδουλωμένη εργασία ποιος το προωθεί; Η πολιτική σας το δημιούργησε».

Ειδική αναφορά έκανε ο Νίκος Ηγουμενίδης τόσο στην απαίτηση των εργαζομένων των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ για μόνιμες θέσεις και ενσωμάτωση στις δημοτικές υπηρεσίεςόσο και στους «φραγμούς» της Κυβέρνησης στους πιστοποιημένους αρχαιοφύλακες, αφού όπως είπε προς την Κυβέρνηση «υποτάσσετε τα συμφέροντα των εργαζομένων στην δημιουργία ενός κομματικού ρουσφετολογικού κράτους των δικών σας παιδιών. Εν πάση περιπτώσει, με τη στάση σας πραγματικά διαλύετε και τις τελευταίες αυταπάτες σε όσους ακόμα ενδεχόμενα έχουν».

Ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε, τέλος, τα αισιόδοξα σημάδια για αλλαγή πλεύσης με αφετηρία και την πανεργατική απεργία: «Την προηγούμενη εβδομάδα στην πανεργατική απεργία φάνηκε ένα μέτωπο κοινωνικών και προοδευτικών δυνάμεων, που έδειξε με τη συμμετοχή του στην απεργία ότι είναι έτοιμο να βγει μπροστά. Να ξέρετε ότι η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσουμε με τους εργαζόμενους, με αυτό το μέτωπο, θα υπερασπιστούμε τα εισοδήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των νέων ανθρώπων στη χώρα μας».

Όλο το videoτης τοποθέτησης του Νίκου Ηγουμενίδη στην Ολομέλεια της Βουλής:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί