Covid-19: Ανοίγoυν τα ραντεβού για 4η δόση εμβολίου στους άνω των 70 ετών

Παραμένει η μαύρη εικόνα των «σκληρών» δεικτών της πανδημίας του νέου κορονοϊού, καθώς ακόμα 69 συμπολίτες μας κατέληξαν το προηγούμενο 24ωρο, σε μια μόλις μέρα, με αποτέλεσμα η χώρα να μετρά συνολικά 28.274 θάνατοι.

Σήμερα ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα emvolio.gov.gr με τα ραντεβού για τη δεύτερη αναμνηστική δόση με το εμβόλιο κατά της Covid-19, για την ηλικιακή ομάδα 70-79 ετών και την Παρασκευή για τους 60-69 ετών, που συνολικά υπολογίζονται σε 1,3 εκατομμύρια άτομα.

Την περασμένη Πέμπτη άνοιξε για τους πολίτες από 80 ετών και πάνω, που έχουν κλείσει μέχρι στιγμής περίπου 40.000 ραντεβού, ενώ από τις 20 Ιανουαρίου εμβολιάζονται με την 4η δόση του εμβολίου κατά της Covid-9 οι πολίτες που ανήκουν στην ομάδα των ανοσοκατεσταλμένων.
Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, έχει εξηγήσει τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς και τα άτομα με ανοσοκαταστολή, βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσο και επιπλοκές. Οι ομάδες αυτές των ατόμων μπορεί να εμφανίζουν εξαρχής χαμηλότερη ανοσολογική απάντηση μετά τον εμβολιασμό, η οποία φαίνεται ότι εξασθενεί και συντομότερα. Η δεύτερη αυτή αναμνηστική δόση αναμένεται να μειώσει την πιθανότητα νοσηλείας.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών προχώρησε στην ισχυρή σύσταση για τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης με mRNA εμβόλιο Pfizer και Moderna, σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον 4 μηνών μετά τον εμβολιασμό με την 1η αναμνηστική δόση (3η δόση).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί