Αισχροκέρδεια – ακρίβεια: Η ΝΔ καθυστερεί το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Καθυστερήσεις παίζει η Νέα Δημοκρατία μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με θέμα τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά ενέργειας με κλήση του προέδρου της ΡΑΕ.

Ο γαλάζιος πρόεδρος της επιτροπής Αθανάσιος Μπούρας προανήγγειλε σύγκληση για μετά το Πάσχα, αφήνοντας τους πολίτες βορά στις κερδοσκοπικές ορέξεις των παρόχων ενέργειας.

Τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης επισημαίνει ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιώργος Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών.

«Με επιστολές τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών, προκειμένου να κληθεί ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) σε σχέση με την έκρηξη των τιμών ενέργειας, τις στρεβλώσεις στην αγορά ενέργειας και την παρουσία πρακτικών χειραγώγησης της αγοράς» σημειώνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος και προσθέτει:

«Η ΔΕH και οι άλλοι πάροχοι ενέργειας από το 2020 εφαρμόζουν μία απαράδεκτη τιμολογιακή πολιτική σε βάρος των καταναλωτών, με ακραία φαινόμενα αισχροκέρδειας και υπερκερδών και με διεύρυνση των περιθωρίων κέρδους εις βάρος όλων των καταναλωτών, από την οποία προκύπτουν υψηλά λειτουργικά κέρδη, όπως τα 871,7 εκατ. ευρώ της ΔΕΗ το 2021 και τα υπερκέρδη των άλλων παρόχων. Και σαν να μην ήταν τα βάρη ήδη ασήκωτα, η ΔΕΗ αποφάσισε αυτή την εβδομάδα την περαιτέρω αύξηση των σταθερών τιμολογίων της κατά 36,1%».

«Η σύγκληση της Επιτροπής κατόπιν του κοινού αιτήματος των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι αναγκαστική, βάσει του Κανονισμού της Βουλής. Παρά όμως την απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να συζητηθεί το θέμα στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, ο πρόεδρος προτίμησε να παίξει «καθυστερήσεις», προαναγγέλλοντας σύγκληση της Επιτροπής για μετά το Πάσχα» καταλήγει ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί