Σάλος με βίντεο λιμενικών που χλευάζουν τη γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά

Το γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο, το οποίο αφορά σε Διοικητικό συμβούλιο λιμενικών στις 18/6/21, μια ημέρα δηλαδή μετά τη σύλληψη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς.

Το βίντεο που δημοσιοποίησε το ereportaz, καταγράφει αποσπάσματα από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος το οποίο γινόταν μέσω τηλεσυνεδρίασης και ακούγονται λιμενικοί να χλευάζουν, να ειρωνεύονται και να γελούν με τα «κοριτσάκια που ονειρεύονται να παντρευτούν πιλότους» όπως ακούγεται να λέει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Τσιάνος.

Ο πρόεδρος Μεσσηνίας -Λακωνίας κ. Καμβύσης λέει ειρωνικά ότι είπε στην γυναίκα του «πρόσεξε θα πάρω δίπλωμα πιλότου».

Μάλιστα, ο πρόεδρος Λέσβου αφηγείται την ιστορία που συνέβη στη Μυτιλήνη που «ένας σύζυγος σε ένα συγκεκριμένο χωριό σκότωσε την γυναίκα του επειδή τον απατούσε». Δεν διστάζει μάλιστα να πει και τα στιχάκια που λένε στην περιοχή αναφερόμενοι σε αυτό το γεγονός.

Η γραμματεία γυναικών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (Π.Ο.Λ) με ανακοίνωσή της εκφράζει απογοήτευση και θλίψη για το βίντεο που κυκλοφόρησε με άνδρες συναδέλφους τους να σχολιάζουν τη δολοφονία της Καρολάϊν στα Γλυκά Νερά.

Στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία Γυναικών της ΠΟΛ αναφέρει ότι:

«Με μεγάλη μας θλίψη και απογοήτευση ενημερωνόμαστε για τους αρνητικούς σχολιασμούς αλλά και τα όσα αναπαράγουν ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης» και προσθέτουν:

«Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε ότι η εικόνα αυτή αντικατοπτρίζει το σύνολο των συναδέλφων αντρών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και επ΄ουδενί δεν είναι αυτού του είδους ο συνδικαλισμός αυτός που εκφράζει το σύνολο των 3.000 γυναικών που τιμούν υπηρετώντας σε κάθε βαθμίδα το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή.

Ευελπιστούμε η αξιοπρέπεια να υπερισχύσει των ΄΄μικροσυνδικαλιστικών ΄΄ συμφερόντων ως ελάχιστη ένδειξη μεταμέλειας σε γυναίκες που έχασαν τη ζωής τους, πέφτοντας θύματα εγκληματικών ενεργειών των συζύγων τους .

Ως Γραμματεία Γυναικών της Π.Ο.Λ. καταδικάζουμε κάθε φαινόμενο βίας εις βάρος των γυναικών , ιδίως όταν πρόκειται για την άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων και είμαστε στη διάθεση κάθε συναδέλφου προκειμένου να αποτραπούν συμπεριφορές και ενέργειες που δεν συνάδουν με τις αρχές και το ήθος των υπηρετούντων στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί