Όλο και πιο πίσω τα κυβερνητικά σχέδια για πανεπιστημιακή αστυνομία

Νέα εμπόδια οδηγούν σε φιάσκο την υλοποίηση μιας από τις βασικές εξαγγελίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στην προσπάθειά της να υποβαθμίσει έτι περαιτέρω το δημόσιο πανεπιστήμιο, με τον σχεδιασμό για την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, όπως προέβλεπε ο νόμος – έκτρωμα των Κεραμέως και Χρυσοχοΐδη να καθυστερεί με διάφορες αφορμές.

Έτσι, μετά το δημοσίευμα της «Καθημερινής», σύμφωνα με το οποίο, η λειτουργία των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ), όχι μόνο καθυστερεί κι άλλο, καθώς αναμένεται οι δυνάμεις τους να αναπτυχθούν από το καλοκαίρι και βλέπουμε, αλλά περιορίζεται και ο χώρος δράσης τους, νέο ρεπορτάζ της εφημερίδας, επικαλούμενο κορυφαίο αξιωματούχο, αναφέρει ότι «παγώνει» μέχρι νεωτέρας και η διαδικασία πρόσληψης των 600 επιλαχόντων της προκήρυξης του 2021.

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στο δημοσίευμα, την περασμένη Πέμπτη, οι επιλαχόντες της προκήρυξης ειδοποιήθηκαν να πάνε στα Αστυνομικά Τμήματα του τόπου κατοικίας τους και να παραλάβουν τις «υγειονομικές καρτέλες». Ωστόσο, σε λιγότερο από 24 ώρες ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά ότι οι διαδικασίες «παγώνουν» κατόπιν νεότερης διαταγής που εξέδωσε η ηγεσία της αστυνομίας.

Κατά την ίδια πηγή, από τους συνολικά 1.000 επιτυχόντες του διαγωνισμού, μόλις οι 400 έχουν από τις αρχές του χρόνου ξεκινήσει να εκπαιδεύονται στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ.

Άλλος αξιωματικός απέδωσε το μπρος-πίσω σε νομικής φύσεως εκκρεμότητα που ανέκυψε, ενώ η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μίλησε για λάθος, εξαιτίας και της προσωρινής απουσίας του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου από τα καθήκοντά του, λόγω νόσησης με covid – 19.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί