Μητσοτάκης: Άνθρακες… οι ανακοινώσεις για τους υδρογονάνθρακες – Γιατί είναι επικοινωνιακή φούσκα

Τους λόγους για τους οποίους είναι «άνθρακες» οι ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τις έρευνες για υδρογονάνθρακες σε έξι περιοχές εξηγούν οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Όπως τονίζουν Σωκράτης Φάμελλος και Πέτη Πέρκα, οι δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) δεν περιλαμβάνουν καμία άμεσα εφαρμόσιμη λύση για την ενεργειακή επάρκεια της Ελλάδας.

Δείτε:

Μητσοτάκης: Με καθυστέρηση και αστερίσκους οι έρευνες για φυσικό αέριο στην Κρήτη και άλλες 4 περιοχές

«Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε για ακόμα μία φορά την ανεπάρκεια και την αποτυχία της κυβέρνησής του αλλά και την έλλειψη σχεδίου για την ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας. Οι δηλώσεις του φυσικά δε λύνουν το πρόβλημα της ακραίας ακρίβειας σε ρεύμα και αέριο ούτε το ζήτημα ενεργειακής ασφάλειας, προβλήματα που δημιούργησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα επιτείνει η ουκρανική κρίση. Ούτε αντιμετωπίζουν την αισχροκέρδεια και το καρτέλ ενέργειας στα οποία βάζει πλάτη ο κ. Μητσοτάκης» τονίζουν ο τομεάρχης και η αναπληρώτρια τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Το μόνο που υποσχέθηκε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης είναι η επιτάχυνση των ερευνών που η δική του κυβέρνηση καθυστέρησε, σε περιοχές που η έγκριση των Στρατηγικών Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και οι συμβάσεις έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων ολοκληρώθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξάλλου το μόνο που έχει να επιδείξει στη θητεία του είναι αποχωρήσεις εταιρειών και απόσυρση της στήριξης των ΗΠΑ στον αγωγό East Med, με δικαιολογία τις αντιδράσεις της Τουρκίας» σημειώνουν Σ. Φάμελλος – Π. Πέρκα και προσθέτουν:

«Η αξιοποίηση των πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων δε θα μπορέσει να δώσει άμεσα απαντήσεις και λύσεις για την ενεργειακή επάρκεια της Ελλάδας. Ούτε θα δώσει απαντήσεις στην κατεύθυνση της κλιματικής ουδετερότητας και της περιβαλλοντικής προστασίας. Ο κ. Μητσοτάκης, μετά τη διάψευση της εξαγγελίας της απολιγνιτοποίησης, προχώρησε σε άλλο ένα επικοινωνιακό τρικ περί επιτάχυνσης των ερευνών για την εξόρυξη φυσικού αερίου χωρίς όμως να καταθέσει καμία συγκεκριμένη πρόταση ή ρύθμιση.https://78e70e6c0ac24fc696c6cef96b512d10.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Θυμίζουμε ότι η ενεργειακή και περιβαλλοντική ασφάλεια αλλά και η βιωσιμότητα της οικονομίας και κοινωνίας απαιτούν σχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την Εξοικονόμηση και την Αποθήκευση Ενέργειας αλλά και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, που είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ΝΔ δεν έχει».

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Μητσοτάκης: Άνθρακες… οι ανακοινώσεις για τους υδρογονάνθρακες – Γιατί είναι επικοινωνιακή φούσκα”

  1. Citizen Mitsos

    Κυριάκο, ασχολήσου καλύτερα με τους υδατάνθρακες και άσε τους υδρογονάνθρακες!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί