Ήρθε, ψέκασε, σκούπισε, φεύγει!- Ένας υπουργός τουρίστας στο Ηράκλειο!

Ήρθε, πέρασε σαν τουρίστας, τα… “έλυσε” όλα και πάει πίσω στην έδρα του σαν πολιτικάντης της παλιάς εποχής!

Ο λόγος για τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Γεωργαντά, ο οποίος ήρθε στο Ηράκλειο ενόψει του προσυνεδρίου της ΝΔ, κάλεσε τους αγρότες… να παράγουν και είπε ότι για όλα τα προβλήματα υπάρχει η κυβέρνηση να τα λύνει! Κι όσα δε λυθούν θα τα εξετάσει το προσυνέδριο της ΝΔ το ερχόμενο Σάββατο!

Αναφορικά με την έκρηξη των τιμών στην ενέργεια, ο υπουργός σημείωσε ότι μέλημα είναι οι τιμές να μην “ξεφύγουν” πέρα από τις αναμενόμενες λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από το Ηράκλειο ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Πιστός στη γραμμή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι η ασκούμενη πολιτική εξαντλείται σε ανεπαρκή και καθυστερημένα μέτρα που δεν επιλύουν τα καίρια προβλήματα του πρωτογενή τομέα της παραγωγής. Σε κινήσεις άνευ ουσίας, σε επικοινωνιακού χαρακτήρα συναντήσεις και σε ευχ​ές. Με ευχολόγια όμως, παραγωγή δεν γίνεται. Ούτε και αντιμετωπίζεται το κύμα των ανατιμήσεων στις τιμές της ενέργειας, των καυσίμων, των λιπασμάτων, των ζωοτροφών και των αγροτικών εφοδίων. Τον καλούμε για μια ακόμη φορά να αλλάξει τακτική κι αντί για νουθεσίες, να ανταποκριθεί έστω και τώρα στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των αγροτών και των κτηνοτρόφων, δίνοντας ουσιαστικές και αποτελεσματικές λύσεις. Κι αν δεν γνωρίζει τι πρέπει να κάνει, ας δει λίγο πιο προσεκτικά την σειρά των Κοινοβουλευτικών μας παρεμβάσεων, μέσω των οποίων του προτείνουμε τις λύσεις. Αρκεί να έχει την πολιτική βούληση να τις υλοποιήσει.».

Σωκράτης Βαρδάκης: «Τουρίστας ήρθε, τουρίστας έφυγε από την Κρήτη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων» 

Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στο Ηράκλειο, Γεωργίου Γεωργαντά, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, δήλωσε: 

«Δυστυχώς, ο υπουργός ούτε αντιλαμβάνεται το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας συνολικά, ούτε προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για να στηριχθούν οι παραγωγοί σε συνθήκες απίστευτης  ακρίβειας.

Φυτοφάρμακα, λιπάσματα, γεωργικά εφόδια, αρδευτικό νερό, ζωοτροφές, είναι απλησίαστα, ενώ οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας θα κατεβάσουν τους διακόπτες λόγω χρεών, σε αντλιοστάσια και γεωτρήσεις. 

Τη στιγμή που απογράφονται τα αποθέματα τροφίμων στη χώρα μας για να διαπιστωθεί αν υπάρχει επάρκεια, όχι μόνο δεν στηρίζονται οι παραγωγοί, αλλά πολλοί γεωργοί αδυνατούν να καλλιεργήσουν τη γη τους, ενώ κτηνοτρόφοι σφάζουν μεγάλο μέρος των κοπαδιών τους που αδυνατούν να σιτίσουν.

Δεν αντιλαμβάνεται κανένας το νόημα αυτής της αιφνιδιαστικής επίσκεψης, εφόσον ο υπουργός δεν ήρθε για να κάνει ανακοινώσεις για ουσιαστικά και άμεσα μέτρα στήριξης για αγρότες και κτηνοτρόφους. 

Σε ό,τι αφορά την ενημέρωσή του, ας κοιτάξει τα συρτάρια των γραφείων του Υπουργείου του, όπου είναι καταχωνιασμένες οι επιστολές ενώσεων, οργανώσεων και παραγωγών της Κρήτης και οι σχετικές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας. 

Δια του λόγου το αληθές, τρίτη φορά παρεμβαίνουμε κοινοβουλευτικά για το θέμα της Κρητικής σουλτανίνας, που τόνοι προϊόντος ακόμα λιμνάζουν σε εγκαταστάσεις μεταποιητών και αποθήκες παραγωγών και απάντηση δεν λάβαμε ακόμα. Αντίθετα, υπήρξαν αποφάσεις στήριξης της κορινθιακής σταφίδας.

Αλήθεια, γιατί δεν έκανε δεκτή την τροπολογία που καταθέσαμε πρόσφατα για να μην χαθεί το όνομα τσίπουρο και τσικουδιά;

Με λίγα λόγια οι παραγωγοί της Περιφέρειας Κρήτης είναι αφήμένοι εδώ και πολύ καιρό στην τύχη τους.»

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί