ΤΕΕ/ΤΑΚ: Παράνομη τοποθέτηση αν. προϊσταμένης από τον Δήμαρχο Ηρακλείου

Την αντίθεσή του με την απόφαση του Δημάρχου Ηρακλείου να ορίσει Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Οικοδομικών Αδειών και Ελέγχου της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Ηρακλείου, εκφράζει μέσω ανακοίνωσής του το ΤΕΕ/ΤΑΚ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, η απόφαση στερείται νόμιμου ερείσματος, καθόσον όπως προκύπτει ευθέως από την ισχύουσα νομοθεσία για την αναπλήρωση προϊσταμένων, καθώς ο αναπληρωτής διευθυντής Υπηρεσίας πρέπει να είναι κατά κυριολεξία προϊστάμενος Τμήματος,   η  θέση του ως Προϊσταμένου του Τμήματος δεν κενούται, οπότε δεν είναι επιτρεπτός ο ορισμός ετέρου υπαλλήλου ως αναπληρωτή Προϊσταμένου στη  συγκεκριμένη θέση.

Η ανακοίνωση του ΤΕΕ/ΤΑΚ:

Η Δ.Ε. του ΤΕΕ Τμήματος Ανατολικής Κρήτης δηλώνει την αντίθεσή της στην υπ’ αριθμ. Απόφαση 21511/11-03-2022 του Δημάρχου Ηρακλείου με την οποία όρισε  Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Οικοδομικών Αδειών και Ελέγχου της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Ηρακλείου.

 Η παραπάνω απόφαση στερείται νόμιμου ερείσματος, καθόσον όπως προκύπτει ευθέως από την ισχύουσα νομοθεσία για την αναπλήρωση προϊσταμένων, ο αναπληρωτής διευθυντής Υπηρεσίας πρέπει να είναι κατά κυριολεξία προϊστάμενος Τμήματος,   η  θέση του ως Προϊσταμένου του Τμήματος δεν κενούται, οπότε δεν είναι επιτρεπτός ο ορισμός ετέρου υπαλλήλου ως αναπληρωτή Προϊσταμένου στη  συγκεκριμένη θέση. Θεωρούμε μάλιστα ότι οι ερμηνείες που αναφέρονται   στο με α.π. 26196/24-3-2022 απαντητικό έγγραφο της Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου είναι λανθασμένες  καθόσον έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις σαφείς οδηγίες της διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών προς όλα τα Υπουργεία στην Εγκύκλιο του 2016 με ΑΔΑ: ΩΣΖΡ465ΦΘΕ-Κ8Λ και στο σχετικό έγγραφο της 18-11-2015 της ίδιας διεύθυνσης με θέμα: Αναπλήρωση προϊσταμένων οργανικών μονάδων.

Πάγιες και διαχρονικές θέσεις του ΤΕΕ/ΤΑΚ είναι τόσο η τήρηση της νομιμότητας σε κάθε πράξη και απόφαση της διοίκησης, όσο και η επιλογή των Δημοσίων Υπαλλήλων σε θέσεις ευθύνης, να γίνεται χωρίς μεθοδεύσεις, καθόσον αυτές ως στόχο πρέπει να έχουν, την χρηστή λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών με σκοπό την εξυπηρέτηση του πολίτη. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί