ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Έχει προμηθευτεί το ελληνικό Δημόσιο το λογισμικό παρακολούθησης «predator»;

Ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για το αν το ελληνικό Δημόσιο έχει προμηθευτεί το λογισμικό παρακολούθησης «predator» της εταιρίας INTELLEXA, ζητά σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή τη συστηματική παρακολούθηση δημοσιογράφου που ερευνούσε μεταξύ άλλων και υποθέσεις διαφθοράς.

Δείτε: Συστηματική παρακολούθηση καταγγέλλει δημοσιογράφος

Όπως σημειώνει, «μετά τις διώξεις κατά δημοσιογράφων και την ώρα που διεθνείς οργανώσεις καταγγέλλουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη για φίμωση και έλεγχο του Τύπου, σήμερα αποκαλύπτεται πως παρακολουθούνταν ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ του insidestory.gr ερευνούσε μεταξύ άλλων και υποθέσεις διαφθοράς για επιχειρηματικά συμφέροντα που επωφελούνταν από νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

«Πριν καλά-καλά η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών βγάλει οποιοδήποτε πόρισμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Οικονόμου, προεξόφλησε το αποτέλεσμα της έρευνας, αποδίδοντας την παρακολούθηση σε ιδιώτη. Ή κάτι γνωρίζει, κάτι που δεν ξέρει ακόμα κανείς, ή απλά ψεύδεται για να συσκοτίσει την αλήθεια» τονίζει με νόημα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η ανελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα επί καθεστώτος Μητσοτάκη είναι πλέον γνωστή σε όλη την Ευρώπη. Ωστόσο, περιμένουμε μία ξεκάθαρη απάντηση: Έχει προμηθευτεί το ελληνικό Δημόσιο το λογισμικό παρακολούθησης «predator» της εταιρίας INTELLEXA; Ναι ή όχι;» επιμένει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί