Κλιμάκιο του ΚΚΕ στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου

Περιοδεία πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ, μέλος της ΕΠ Κρήτης και τον Βαγγέλη Σοφίου, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε και με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου ταξίαρχο Σπυριδάκη Νίκο.

Στην περιοδεία συζητήθηκαν τα ζητήματα τα οποία απασχολούν τους αστυνομικούς και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας.

Από την πλευρά του ο Μανώλης Συντυχάκης τόνισε ότι σε συνέχεια των πρόσφατων κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων που έχουν ήδη γίνει, μεταξύ άλλων για την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Αστυνομία και τη χορήγηση ειδών ιματισμού και υπόδησης στο προσωπικό, το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στις διεκδικήσεις και τα δίκαια αιτήματα των αστυνομικών.

Αναφέρθηκε στη θέση του ΚΚΕ ενάντια στον πόλεμο και τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, τους ανταγωνισμούς μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και της Ρωσίας, την επαγρύπνηση που απαιτείται για να απεμπλακεί η χώρα μας από τους σχεδιασμούς, για να μην διαλέξει ο λαός μας στρατόπεδο ληστών.

Επεσήμανε ότι σε αυτές τις συνθήκες συνεχίζουν να φορτώνονται στις πλάτες του λαού οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, με το πάγωμα των μισθών για πολλά χρόνια στους ένστολους, την ακρίβεια στο ρεύμα και στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, την έκθεση και του προσωπικού της Αστυνομίας στην πανδημία κλπ.

Επιπλέον, τόνισε δεν πρέπει να περάσει ο σχεδιασμός για κατάργηση του αμετάθετου, αυτής της κατάκτησης των αστυνομικών, που αφορά τη ζωή του αστυνομικού και της οικογένειάς του.

Χρειάζεται να δυναμώσει η αγωνιστική δράση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών μέσα από τις Ενώσεις του προσωπικού. Όπως είναι δικαίωμα όλων των εργαζομένων και του λαού να διεκδικούν την ικανοποίηση των αναγκών τους, των προβλημάτων, που κατά βάση είναι κοινά με όσα αντιμετωπίζουν και οι αστυνομικοί και οι οικογένειές τους. Το ΚΚΕ δεν ταυτίζει το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας με τον κατασταλτικό χαρακτήρα και γι’ αυτό θεωρεί ότι και οι αστυνομικοί πρέπει να είναι δίπλα στο λαό και όχι απέναντί του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί