Κ. Βαξεβάνης για σκάνδαλο Novartis: «Έρχονται κι άλλες αποκαλύψεις, κάθε μέρα θα είναι μια αποκάλυψη»

“Η ιστορία με την διαφθορά στη Δικαιοσύνη πρέπει να τελειώσει – απαιτούνται πολιτικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες”

«Μια ιστορία σαν κι αυτή που αποκαλύψαμε θα προκαλούσε δικαστικές εξελίξεις – δεν λέω πως δεν θα προκαλέσει. Είναι όμως από τα θέματα αυτά που όταν βγαίνουν παρεμβαίνει η Δικαιοσύνη και διατάζει έρευνα», δήλωσε Στο Κόκκινο 105.5 και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης.

«Αποδείχθηκε μέσα από το χθεσινό φύλλο του Documento – κι αυτά έχουν κατατεθεί στη Δικαιοσύνη – αφενός πως μια πηγή της εφημερίδας ήταν ο Νίκος Μανιαδάκης, πρώην προστατευόμενος μάρτυρας, άρα δεν ισχύουν όλα αυτά που λένε τα κατηγορητήρια και οι Αδώνιδες πως ‘ο Βαξεβάνης ή οποιοσδήποτε άλλος, έλεγε στους μάρτυρες τι θα πούνε’. Δεν υπάρχει λοιπόν κανείς εισαγγελέας που μας έδινε πληροφορίες. Ο Μανιαδάκης μας τις έδινε. Και το βασικό που αποδεικνύεται – το πιο βασικό – είναι πως ο Μανιαδάκης, όπως φαντάζομαι και άλλοι προστατευόμενοι μάρτυρες, είχαν εκβιαστεί προκειμένου να πουν τα δέοντα. Δηλαδή να μην κατηγορήσουν τον Στουρνάρα, να μην κατηγορήσουν τα πολιτικά πρόσωπα για τη Novartis, να αλλάξουν τις καταθέσεις τους. Και τι βλέπουμε; Χρειάστηκε να τα καταθέσω εγώ; Όχι. Αυτά τα έλεγε (ο Μανιαδάκης) από τον Μάιο του 2018. Αυτά επιβεβαιώθηκαν εκ των υστέρων. Δηλαδή πιέστηκε ο μάρτυρας, άλλαξε την κατάθεσή του, γύρισε ανάποδα και είπε ‘με πιέζουν εισαγγελείς και ο Βαξεβάνης’, κατέθεσε ό,τι κατέθεσε, επεξεργάστηκαν όπως έλεγε τότε ο Μανιαδάκης νομικό πλαίσιο ώστε να ανασκολοπίσουν τους προστατευόμενους μάρτυρες. Την αντιστροφή της πραγματικότητας την είδαμε όταν ήρθε η ΝΔ στα πολιτικά πράγματα», τόνισε ο εκδότης του Documento.

Σύμφωνα με τον Κώστα Βαξεβάνη, «η Δικαιοσύνη θα έπρεπε να διατάξει έρευνα και να ανοίξει πάλι την υπόθεση. Αντ’ αυτού τι έχουμε; Την απόλυτη σιωπή και τις ανακοινώσεις της ΝΔ που λέει ότι σέβεται τη Δικαιοσύνη, ενώ εμείς δεν την σεβόμαστε. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη Δικαιοσύνη. Το πρόβλημα αυτό λέγεται διαφθορά. Δεν είναι όλοι οι εισαγγελείς και οι δικαστικοί διεφθαρμένοι. Το απόστημα όμως πρέπει να σπάσει, κι αυτό δεν σπάει με ευχολόγια, ούτε με απλές αναφορές στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Δεν είναι ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη. Εξαρτάται από τον Άδωνι Γεωργιάδη, από τον Γιάννη Στουρνάρα, από όλους αυτούς που προκάλεσαν την δίωξή μου. Εξαρτημένη από πολιτικά πρόσωπα και οικονομικούς παράγοντες είναι». Όπως υπογράμμισε ο γνωστός δημοσιογράφος, «αυτή η ιστορία με την διαφθορά πρέπει να τελειώσει και για αυτό απαιτούνται πολιτικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες. Πρέπει να υπάρξει ένα ευρύ πολιτικό αίτημα κάθαρσης. Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να βάζουν διαρκώς στο τραπέζι το ζήτημα της κάθαρσης της Δικαιοσύνης. Υπάρχει σοβαρό θεσμικό θέμα. Θεσμική λειτουργία είναι το να μιλάμε για αυτό το οποίο κινδυνεύει και πρέπει να αποκαταστήσουμε τη λειτουργία του. Οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις πρέπει να θέσουν θέμα για τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα η Δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει πιο προκλητικό δικόγραφο από αυτό που λέει βρήκα 1.000.000 ευρώ στον κ. Αβραμόπουλο, βρήκα 370.000 ευρώ στον κ. Γεωργιάδη – και δεν είναι τα μόνα – κι αντί να ρωτήσουμε ‘που τα βρήκατε’, λένε ‘αδιευκρίνιστα’. Δεν είναι αυτό πρόκληση;». 

Μεταξύ άλλων, ο Κώστας Βαξεβάνης τόνισε πως «δεν αναδεικνύονται τα θέματα αυτά. Ούτε η δημοσιογραφία διαδραματίζει το ρόλο που πρέπει. Φυσικά και θα έρθουν κι άλλες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Novartis. Κάθε μέρα θα είναι μια αποκάλυψη. Τους είχα προειδοποιήσει, ότι με τον τρόπο αυτό, επειδή με ενοχοποιούν, μου δίνουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσω κάθε μέσο που έχω στη διάθεσή μου για να αποδείξω ακριβώς, το τι έχει συμβεί».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί